1979 Revolution: Black Friday

1979 Revolution: Black Friday

Články

Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí

Průměrná Quantum Break, výborná Grim Dawn, pěkná, ale tupá Adrift, očekávaně těžká Dark Souls III nebo graficky a příběhově skvělá Uncharted 4. Za poslední týdny vyšla celá řada her v celém kvalitativním spektru, což znamená, že jsme také recenzovali celou řadu her. Jak jsme je hodnotili, najdete v následujícím přehledu.

Nový LEVEL 263 píše o českých vývojářích v cizině, monitoruje virtuální realitu a recenzuje Dark Souls III

Věděli jste, že čeští vývojáři dělají třeba na sérii Uncharted nebo spolupracují s Blizzardem? Pokud ne, nechte se překvapit při čtení Levelu 263, který se už pár hodin hřeje na pultech obchodů a v elektronických distribucích Alza Media a Floowie. Článek Honzy Horčíka, který se věnuje úspěšným českým vývojářům pracujícím pro zahraniční firmy, ale není jediným lákadlem nového čísla. Nabízíme vám totiž mimo jiné i téma Michala Rybky o virtuální realitě, velkou recenzi Dark Souls III od Honzy Vrobela, rozbor toho, jak nás hry staví před „iluzi volby“ od Lukáše Grygara nebo rozhovor Aleše Smutného s íránským herním designérem Navídem Chonsárím.

Nový díl herního pořadu Games TV vyráží do klecí UFC a revolučního Íránu

Íránská islámská revoluce zamávala v roce 1979 hlavněs Íránem, ale následně také se situací nejenom na Blízkém východě, ale v celém světě. Odvážná hra, která si revoluční rok vetkla do názvu, vám tehdejší dramatické události nejenom skvěle přiblíží, ale udělá z vás jejich přímého účastníka. Navíc jsme se v novém díle herního pořadu podívali na kloub drsným MMA bojovníkům v druhém díle série UFC.

Vychází adventura 1979 Revolution z období íránské islámské revoluce

Cesta k vydání 1979 Revolution: Black Friday byla spletitá a posetá jednou potíží za druhou, naštěstí to ale tým kolem Navída Chonárího neodradilo a právě dnes tak na Steam dorazila adventura věnující se u nás nepříliš známému tématu – událostem, které začaly Íránskou islámskou revoluci.

Krátké video k chystané adventuře 1979 Revolution ukazuje masakr z Černého pátku

Jako boxer, který odmítá jít k zemi se probíjí nástrahami vývojářského procesu nezávislá adventura 1979 Revolution, která se vztahuje ke klíčovým událostem Íránské revoluce. Po neúspěšném kickstarteru se tvůrčí tým pod vedením Navída Chonsárího vydal na Steam Greenlight, kde se svou netradičně zasazenou hrou uspěl. Nově vás do kontextu začátku hry dostane i krátké video, které se věnuje klíčovému momentu celé revoluce.

Adventura o Íránské revoluci 1979 Revolution uspěla na Steam Greenlight

Příběh nezávislé adventury 1979 Revolution trochu připomíná složitou cestu moderního Íránu, jemuž se právě věnuje. Šéf vývoje Navíd Chonsárí, který pracoval mimo jiné i v Rockstaru s konceptem politické retro adventury neuspěl na Kickstarteru a musel začít hledat prostředky na další vývoj jinde. Nakonec z toho byl celkem čtyřletý vývoj, který nadále pokračuje, ovšem už s viditelným koncem v podobě první epizody s názvem Black Friday. Cestu k ní dláží i rychlý úspěch v rámci Steam Greenlight.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
3. května 2016
Recenze