Baldur's Gate: Siege of Dragonspear

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear

Články

Chcete se naladit na Baldur? Humble Bundle nabízí sadu klasických RPG

Osm nejslavnějších kousků na jednom místě

Klasická izometrická RPG v čele s Baldur’s Gate míří na konzole

Byla dlouhá, krutá a nemilosrdná, ale snad se konečně chýlí ke konci. Válka mezi konzolisty a PCčkáři si vyžádala mnoho zuřivým bušením rozbitých klávesnic a vypointovanými argumenty pošramocených eg, ovšem zanedlouho se k nebi vznese šest holubic míru. Šest starosvětských RPG, která byla až doteď pevně uzamčená v nejstřeženější pokladnici PC hraní. Cvak! Zámek byl odemčen.

David Gaider, hlavní scénárista Dragon Age, odchází z Beamdogu

Lidé, co se podíleli na vzniku legend jako Baldur’s Gate II, Neverwinter Nights nebo Star Wars: The Knights of the Old Republic, si automaticky zaslouží vyleštěný piedestal v síni slávy herního průmyslu. Když k nim navíc v pozdější době přidali i sérii Dragon Age, o jejich významu nemůže být pochyb. Právě takovým velikánem je David Gaider, a co do svého zářného portfolia zařadí příště, to je otázka za všechny peníze. S okamžitou platností totiž opustil studio Beamdog.

Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí

Průměrná Quantum Break, výborná Grim Dawn, pěkná, ale tupá Adrift, očekávaně těžká Dark Souls III nebo graficky a příběhově skvělá Uncharted 4. Za poslední týdny vyšla celá řada her v celém kvalitativním spektru, což znamená, že jsme také recenzovali celou řadu her. Jak jsme je hodnotili, najdete v následujícím přehledu.

Vyšel datadisk Siege of Dragonspear pro Baldur's Gate: Enhanced Edition

Beamdog se po Enhanced Edition pro první Baldur's Gate i druhý díl pustili i do tvorby vlastního obsahu. Tím je objemný datadisk Siege of Dragonspear pro Baldur's Gate: Enhanced Editon (s jinými verzemi nefunguje), jenž vyšel včera a můžete si jej pořídit za 20 eur na Steamu. Rozhodně nejde o nějaký malý přídavek. Celé rozšíření by vám mělo vydržet pětadvacet až třicet hodin a představuje zápletku, která vyplňuje dějové vakuum mezi oběma díly tohoto RPG.

Tvůrce Baldur's Gate remasterů posílí David Gaider, zkušený scenárista z BioWare

Studio Beamdog patří k restaurátorům, kteří přivádí zpět na svět hry ze zlatých časů izometrických RPG. Mají na kontě Enhanced Edice obou dílů Baldur's Gate, Icewind Dale a nyní pracují na datadisku Siege of Dragonspear právě pro Baldur's Gate. Rozhodně se tedy dá říct, že příchod Davida Gaidera, který sedmnáct let působil jako scenárista a designér v BioWare, by měl být pro studio zásadním posílením.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
18. dubna 2016
Recenze