Below
Věková dostupnost

Below

Články

Temná roguelike adventura Below vás příští týden konečně vezme pod povrch

Pětileté čekání na hru, která měla vyjít po boku Xbox One, bude příští týden u konce. Studio Capybara Games se s vývojem nadějné atmosférické roguelike adventury Below trápilo déle, než očekávalo, což jsme sledovali prostřednictvím informací o několika odkladech. V dubnu bylo přislíbeno letošní vydání a tentokrát bude slib konečně vyplněn. Pokud se tedy v horizontu jednoho týdne něco nezvrtne…

Below vyplouvá na povrch, vyjít by měla prý ještě letos

Pamatujete na Below? Nedivil bych se, kdyby někteří z vás jen zakroutili hlavou. Nejen vizuálně zajímavá hra z dílny studia Capybara Games (tvůrci výborné Superborthers: Sword & Sworcery) se nám poprvé ukázala v roce 2013 a měla vyjít společně se startem Xboxu One. To se nestalo, ale po pětiletém čekání se letos dočkáme.

Best of E3 2016 aneb nejlepší hry výstavy podle Games.cz

Z mnoha stran jsou slyšet stesky, že E3 2016 nepřinesla žádné šokující nebo obecně překvapivé oznámení … čehokoli. Hry, hardwaru, služby a tak dále. Nedošlo na překvapení ve stylu Fallout 4 z loňského roku, ani hardwarové revize PS4 a Xbox One nakonec neudělaly díru do světa. Neznamená to, že ale během E3 2016 nebyly k vidění zajímavé a potenciálně zábavné tituly. Naopak, přestože už řad z nich známe z loňska nebo ještě déle, pořád vypadají lákavě. Pojďme si tedy vypíchnout 15 titulů, které nás letos zaujaly nejvíce (hry jsou řazené nahodile, ne podle pořadí nejlepší - nejhorší).

Dojmy z hraní: Below úspěšně navazuje na Dark Souls a přidává survival prvky

Hrdina s modrou šálou se probouzí na pláží, kam ho vyplavilo moře. Chvíli se rozhlíží, a pak zasedne u nedalekého ohniště. Vydává se na průzkum všudypřítomných jeskyní a míří dolů pod zemský povrch. Hrdina celý v černém se probouzí na pláži, kam ho vyplavilo moře. Rovnou se vydává na průzkum nedalekého jeskynního systému - míří níž a ještě níž pod zemský povrch. Hrdina s modrou šálou se probouzí na pláži a vydává se na průzkum jeskynní. Vydává se dolů, po schodech z dávných časů, do kobky plné tajemných stvoření. Vydává se dolů, pod zemský povrch. Vydává se Below!

Below od tvůrců Sword & Sworcery vyjde letos v létě

Below, o jejímž vývoji víme už nějakou řádku let, sice přesné datum vydání pořád nemá, ale už alespoň víme, že vyjde letos v létě. O hře jsme navíc dlouho neslyšeli, ale vývojáři ze studia Capybara Games vydali také nový trailer, který ono datum vydání oznamuje a to na obě platformy - PC a Xbox One.

Atmosferická Below se připomíná novým trailerem

Jedna z nejočekávanějších indie her se nám po dlouhé době připomněla menším trailerem a sadou obrázků. Below všechny ohromila už při svém odhalení v minulém roce, ale od té doby vývojáři spíše makali, než že by se promenádovali po akcích a dávali rozhovory. Díky tomu je jejich novinka pořád do jisté míry zahalena rouškou tajemství a ani nový trailer nevysvětlí úplně všechno.

Bleskovky

  • 9. 4. 2018 - Video: 25 minut záběrů ze hry Below (Xbox One X), která vyjde v průběhu tohoto roku.

  • 26. 3. 2018 - Na akční adventuře Below se stále pracuje, vyjít by měla v průběhu tohoto roku.

  • 18. 12. 2015 - Below již vydání v tomto roce nestíhá.