Oficiální zlevnění Xboxu 360 v ČR a uvedení Elite
zdroj: tisková zpráva

Oficiální zlevnění Xboxu 360 v ČR a uvedení Elite

20. 8. 2007 10:20 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Microsoft oznámil očekávané snížení ceny nejrozšířenější next-gen konzole pro EU: kolik budou stát jednotlivé modely Kč?

Společnost Microsoft před pár minutami oficiálně oznámila snížení ceny systému Xbox 360 v celém evropském regionu, který následoval americké zlevnění ze začátku srpna. Kromě slevy se na pultech domácích obchodů objeví také nový model „Elite“ s luxusnějším vybavením. Jak nové ceny, tak také dostupnost varianty „Elite“ vstoupí v platnost 24. srpna 2007:

  • Standardní „Premium“ verze s bezdrátovým ovladačem a 20 GB pevným diskem bude zlevněna o rovné 2 000 Kč. Nová doporučená maloobchodní cena se tak sníží na 9 990 Kč (dosud Premium stála na Xzone 10 490 Kč, odteď bude za zvýhodněných 9790 Kč.


  • U základní varianty „Core“, která je určena spíše začátečníkům pro první seznámení se světem next‑gen her, dojde k poklesu ceny o 1 000 Kč na konečných 7 990,- korun českých.


  • Obrázek zdroj: tisková zpráva Provedení „Elite“, které je kromě vyvedení v černé barvě obohaceno o 120 GB pevný disk (vč. speciálního kabelu pro zkopírování dat ze starého disku na nový), HDMI rozhraní pro připojení k televizi, bezdrátový ovladač Black a set Xbox 360 Play & Charge kit Black (umožňuje během hraní dobíjet akumulátor, který je ve speciální verzi a dovolí na jedno nabití hrát až 25 hodin). Xbox 360 Elite je model určený pro náročné uživatele, kteří využívají všechny multimediální funkce této konzole. V českých obchodech bude k dostání za cenu 13 990 Kč.
Tiskovka zdůraznila, že Xbox 360 se na své původní ceně udržel přes 1,5 roku, což je dnes v tomto odvětví zcela mimořádné, a že nabídka zlevněné konzole je velmi aktuální pro letošní podzim. Stačí vzpomenout nadcházející xboxové hry jako BioShock, NHL 08, FIFA 08, Project Gotham Racing 4, Call of Duty 4, Mass Effect, Assassin’s Creed či Halo 3 (k němu se dá už i u nás pořídit speciální model X360 se zeleno-zlatou barevnou kombinací, HDMI výstupem, ale jen 20 GB diskem). Microsoft dále v dnešní zprávě uvedl:
    V České republice je Xbox 360 zdaleka nejprodávanější next‑gen systém, podle odhadu analytiků je jeho zastoupení na trhu zhruba 2:1 oproti oběma konkurenčním systémům dohromady. Jeho největší výhodou je především rozsáhlé portfolio her (k dnešnímu dni přes 250 titulů) a výborný poměr cena/výkon. V minulém roce na tuto konzoli připadlo více než 30 % evropského trhu (podle celkových příjmů), v některých zemích (např. Velká Británie, Holandsko či Švédsko) se tento podíl vyšplhal až k 50 %. Pro evropské obchodníky a vývojáře je podstatný také fakt, že se jedná o platformu s nejvyšším počtem prodaných her všech dob – ke každé konzoli zákazníci koupí v průměru 5,5 hry.
zdroj: PR, vlastní

jd

Nejnovější články