Sony zavírá studio Evolution - tvůrce MotorStorm a Driveclub
zdroj: tisková zpráva

Sony zavírá studio Evolution - tvůrce MotorStorm a Driveclub

24. 3. 2016 11:45 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Sedmnáct let trvající cesta vývojářského studia Evolution se uzavřela poté, co se společnost Sony Computer Entertainment rozhodla zrevidovat své evropské portfolio a britské studio zrušila. Nutno říci, že pro Evolution to asi nemohl být šok, protože od vydání Driveclub se jen kupily problémy, které snižovaly kredit Sony a především vyžadovaly další investice. Už před rokem studio muselo propustit 55 zaměstnanců, tedy skoro polovinu týmu, a nyní je bude následovat většina ostatních.

Sony se prý pokusí některé zaměstnance přemístit do jiných studií, ale dá se čekat, že většina z Evolution Studios dostane výpověď. Ostatně, oficiální vyjádření Sony jasně deklaruje, že je firma smířená s tím, že může přijít o dobré vývojáře, ale prostě se chce zaměřit na jiná studia. Je zjevné, že snaha vytvořit z Driveclub „službu“ nevyšla.

Než je koupila Sony, pracovali Evolution Studios na sérii WRC pro PlayStation 2 a následně na závodní řadě MotorStorm pro PS3. Driveclub měl být začátkem nové série pro zatím poslední generaci konzole od Sony, ale neustále problémy s vývojem Evolution nadvakrát zlomily vaz. Neznamená to konec podpory Driveclub, protože o provoz hry by se měl starat nový tým, nejspíše už ne konkrétní studio, ale prostě vyčleněný kolektiv z jiných divizí PlayStation.

zdroj: Archiv

Nejnovější články