Šuškanda: free-to-play gigant Nexon jeví zájem o EA
zdroj: tisková zpráva

Šuškanda: free-to-play gigant Nexon jeví zájem o EA

30. 4. 2012 18:31 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Nexon, jihokorejský provozovatel řady známých free-to-play onlineovek (Maple Story, Vindictus a další), jeví dle Bloombergu zájem o koupi Electronic Arts. Tvrdí to tajné zdroje, podle nichž už společnost se sídlem v Tokiu, která v minulém fiskálním roce zaznamenala tržby ve výši skoro 852 milionů Euro, kontaktovala EA s nabídkou. Zástupci EA i Nexonu odmítli, s odvoláním na korporátní pravidla, tyto spekulace jakkoli komentovat. Bloomberg nicméně upozorňuje, že cena akcií EA vzrostla o 6.1 %, což je největší pohyb od 30. listopadu minulého roku, ve kterém cena akcií EA klesla o zhruba 23 %.

Je docela dost dobře možné, že vám název firmy Nexon nic neřekne, ale na základě výsledků hospodaření z posledních dvou let je to jedna z největších videoherních firem na světě vůbec, a jak nedávno přiznal její finanční ředitel Owen Mahoney, Nexon má zájem nejenom o investici do jiných videoherních firem, ale též o koupi vývojářů pro mobily a chytré telefony.

Vzhledem k tomu, že třeba v oblasti tržeb za poslední dva roky se EA nemůže s Nexonem ani zdaleka rovnat, tak vlastně není důvod označit tyto informace za bohapusté fantasmagorie. Zatím jsou to ale jenom spekulace, a když se tak vžiju do role někoho v EA, tak by moje reakce velmi připomínala Bohušovu repliku z Dědictví: „Vyřiď těm svém Japoncom, že žádnů cihelňu neprodávám. A když sa naseru, že jim neprodám ani cihlu! Hotové!“ Stačí Japonce zaměnit za Korejce, cihelnu za herní firmu, cihly za hry a jsme doma... Jen si to představte: Free-to-play Dragon Age, free-to-play Mass Effect, free-to-play Fifa, free-to-play Crysis...

Nejnovější články