Child of Light

Child of Light

Články

PS+ v září: skvělá městská akce inFamous: Second Son, kouzelná Child of Light a PSVR

Jako první jsme sice na PlayStation 4 viděli záběry z Killzone: Shadow Fall, ale trailer na inFamous: Second Son na sebe nenechal dlouho čekat. Jedna z prvních her, kterou nám tehdy Sony při oznámení PlayStation 4 ukázala, bude v průběhu září zadarmo. Tedy lépe řečeno „zadarmo“ pro všechny předplatitele služby PlayStation Plus.

Best of 2014: Nejlepší hra, kterou nikdo nehrál

Jestliže obecně platí, že člověk míní a pánbůh mění, tak v naší branži se na nevyzpytatelnost neviditelného hybatele událostí vymlouvat nelze. Vývojáři sice míní, poněvadž jsou to také jen lidé, ale namísto libovolného pánaboha rozhodují o úspěchu či neúspěchu hráči a jejich zájem, který vždy nemusí souviset s kvalitou či nekvalitou daného titulu. Proto se stává, že i skvělé hry rychle zapadnou, a buď se neprodávají, nebo se na ně přinejmenším zapomene. Obě varianty jsou samozřejmě špatné, proto jsme i za rok 2014 vybrali pětici výborných her, na které by se zapomenout nemělo, přestože vyšly ve špatný čas, nestrefily se do aktuálního vkusu hráčů nebo jen tvůrci zanedbali propagaci. Vzpomínejte na ně, kupte si je, hrajte je, jen je (probůh) nenechte upadnout v zapomnění.

LEVEL 242 řeší dívčí válku, rozebírá free to play a rozdává oba díly Overlorda

Na stáncích, v supermarketech, na čerpacích stanicích, na nádražích, v herních obchodech JRC i Brloh, ale i v digitálních prodejnách Publero a Floowie. Tam všude už v tuto chvíli seženete za 99 korun, respektive 79 korun v e-verzi, nový LEVEL 242, který obálkou s atmosférickým artworkem z Child of Light uvozuje nejen recenzi této zajímavé hry, ale i jedno z hlavních témat tohoto čísla - herní „dívčí válku”. Jako plnou hru, respektive plné hry, vám pak tento měsíc přinášíme oba dva díly vtipné akční série Overlord - včetně datadisku k prvnímu dílu. Všechno samozřejmě v digitální verzi pro Steam.

GamesPlay: hodina s pohádkovým RPG Child of Light

Pohádkové RPG Child of Light od Ubisoftu nás několik měsíců okouzlovalo obrázky i videoukázkami a všechno jsme to tvůrcům „žrali“ i s navijákem. Hra ovšem minulý týden vyšla a konečně jsme mohli přesvědčit, jestli je Child of Light pouze hra pěkná, nebo je i zajímavá, napínavá a obecně zábavná. V následujícím gamesplay videu se do hlubin duše nádherně stylizované hry pustil Pavel.

Pohádka o mrtvé princezně připomíná vydání Child of Light

Child of Light je nová videoherní pohádka o mrtvé rakouské princezně Aurora, která se probudí v království Lemuria, a zpět domů (a snad i mezi živé) se dostane, jen když přemůže Královnu noci, co ukradla slunce, měsíc a hvězdy. Ale to už víte, protože jsme vám to s kolegy připomínali konstantně od loňského podzimu, kdy Ubisoft neobvyklou kombinaci kreslené pohádky, RPG, tahových soubojů a plošinovky představil celému světu. Velmi často jsme se pak při jakékoli zmínce o hře neubránili „áchání“ na řadu různých způsobů, což ale nebylo dáno atraktivitou herního konceptu, nýbrž audiovizuální stylizací. A u videa, které připomíná včerejší vydání hry na PC, PS4, PS3, Xbox One, X360 a WiiU tomu není jinak.

Video z Child of Light představí hru a hladí po duši

Večerní chvilku pro zklidnění přináší působivé video od vývojářů z Ubisoftu Montreal. Jejich brzy vycházející pohádkově hopsací JRPG jménem Child of Light působilo jako poklidný zážitek už ve všech předešlých videích. Teprve nynější tříminutové seznámení s hrou a vývojáři ovšem rychle a jasně vypichuje nekrásnější prvky téhle nakažlivě dojemné pohádky. 

Bleskovky

  • 1. 4. 2022 - Bloodstained dostal novou hratelnou postavu z populární hry

  • 31. 8. 2017 - Členové PS Plus programu obdrží v září inFamous: Second Son (PS4), Child of Light (PS4), RIGS: Mechanised Combat League (PS4 - PSVR), That's You (PS4), Truck Racer (PS3), Handball 2016 (PS3), We Are Doomed (PSV / PS4) a Hatoful Boyfriend (PS4 / PSV).

  • 5. 5. 2015 - Ubisoft ku příležitosti prvních narozenin Child of Light vytvořil ilustrovanou knihu na motivy hry, která je k dispozici zdarma.

  • 26. 3. 2015 - Členové Xbox Live Gold programu získají v dubnu 2015 zdarma Xbox One tituly Child of Light a Pool Nation FX. Majitelé X360 obdrží Gears of War: Judgment, Terraria, Assassin’s Creed IV Black Flag a Army of Two: The Devil’s Cartel.

  • 10. 6. 2014 - E3: Tales from the Borderlands, Child of Light a Minecraft míří na PSV.

  • 21. 5. 2014 - PSV verze Child of Light vyjde v digitální formě 2. července.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
5. května 2014
Recenze