Chuchel

Chuchel

Články

Redakční anketa: 15 nejlepších českých her

Máme rádi české hry. Rádi o nich informujeme, rádi je hrajeme, a tak nás napadlo, že by nebylo od věci zjistit, které z nich jsou u nás v redakci ty nejopěvovanější. Každý z nás dal dohromady vlastní žebříček deseti nejoblíbenějších her. Šest vzniklých žebříčků jsme následně porovnali, obodovali a vytvořili z nich jeden redakční výběr toho nejlepšího, co nám za svou historii dala česká scéna.

Fight Club #407: Novoroční předsevzetí

První den v práci v novém roce jsme otevřeli pěkně zostra úplně prvním letošním Fight Clubem. A protože si herní odvětví mezi Vánoci a Novým rokem dopřálo medvědího spánku (který ještě nějakou chvíli potrvá), nemáme moc nábojů, kterými bychom kolem sebe mohli pálit. Přesto bylo o čem diskutovat.

Chuchel mění barvu z černé na oranžovou kvůli nařčení z rasismu

Animovaný panáček Chuchel ze stejnojmenné adventury od českého studia Amanita mění barvu. Respektive ji spíš tak trochu posouvá: místo černého těla a oranžové čepičky teď bude mít oranžové tělo a černou čepičku. Pro takhle zásadní designovou změnu mají tvůrci překvapivý důvod – spojování Chuchla s rasismem.

Fight Club #368: Vrátili se z Ameriky

Naši cestovatelé se šťastně vrátili z daleké pouti a nesou vám noviny. Petr a Martin navštívili GDC 2018, což samozřejmě znamená, že se dnešní podcast zaměří na jejich poznatky. Ti, kdo průběžně četli jejich články, už možná tuší, o čem budeme diskutovat: o strašidelné dominanci Steamu, o úspěchu Chuchla a o tom, proč Petr celou dobu konzumoval asijskou kuchyni.

LEVEL 284 pátrá po tom, proč muži nehrají hry

Chuchel na obálce (všimněte si „zchuchlovaného“ loga, to už jsme dlouho neudělali), recenze Chuchla uvnitř nového čísla, recenze soundtracku k této hře od Amanity Design jakbysmet. Aniž bychom to tušili, načasovali jsme si výběr motivu na obálku naprosto skvěle. Dva dny před vydáním tohoto čísla totiž Chuchel vyhrál prestižní ocenění IGF za vizuální stránku, za kterou je odpovědný hlavně Jára Plachý. Že bychom se naučili předvídat budoucnost? Spíš ne, jen jsme prostě stylizaci hry podlehli stejně, jako porota IGF. Co jiného ale LEVEL 284 nabízí krom roztomilého chomáče prachu? Jako obvykle spoustu zajímavých článků o hrách, jejich vývoji, historii, ale také o hardwaru – současném i starodávném. Podívejte se na krátký výtah toho, co vás čeká a nemine.

Bleskovky

  • 14. 2. 2019 - Plyšový Chuchel se konečně dočkal své zrzavé verze.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
6. března 2018
Recenze