Clockwork Empires

Clockwork Empires

Články

Clockwork Empires vypouští do světa nepříčetný mix kolonialismu, okultismu a steampunku

Připravte se na osidlování nového kontinentu ve jménu Její Výsosti, královny! Vaše úloha v této budovatelské strategii, která se vrhla po hlavě do žánru steampunku, spočívá ve správě nové kolonie, která vyrůstá na neosídlené půdě, čímž šíří slávu a moc impéria. Vaším protivníkem nebude jen nehostinná krajina, divoká zvířena a nemoci. Občas se vám vzepřou i vaši milí kolonisté. Ale kdo by se jim divil, když je napadají podivná monstra, která jako by utekla z Lovecraftových děl. To by se k okultnímu oltáříku obrátil nejeden z vás… Ostatně, vyzkoušet si to můžete ode dneška, kdy Clockwork Empires opouští early access.

Clockwork Empires přestavuje steampunkovou strategii s příměsí Cthulhu

Clockwork Empires, steampunkový mix SimCity, Settlers a The Sims můžete na Steamu hrát v rámci early accessu už nějaký ten pátek, doposud ale jen v alfa verzi. Tvůrci ale hru v rámci vývoje posunuli do dalšího stádia a s novým trailerem oznámili přechod do betaverze. Společně s betou hru čekají výrazné změny.

Strategie Clockwork Empires obsahuje budování, drastická úmrtí i Cthulhu

Loni oznámená rogue-like budovatelská strategie Clockwork Empires, k níž můžeme ještě přilepit přízviska "steampunková" či "lovecraftovská", se po dlouhatánské době připomněla a učinila tak videoukázkou ze hry. Chybí-li vám mix Settlers, Sims a SimCity, zasazený do světa šílených kultů věnovaných ještě šílenějším bohům, rozhodně by vás další řádky neměly minout.

Aprílové běsnění herních firem - retro, zombíci a kosmetika

Ať už máte apríl rádi, nebo ho spíše z duše nenávidíte, musíte tomuto dnu všech bláznů a šprýmařů přiznat, že spoustu lidí dokáže vybičovat k nezvyklé kreativitě. Jejím výsledkem pak v rámci herní branže bývá obvykle ohlášení řady „nových“ a tematicky nečekaných her, šokující updaty do již vydaných her a tak dále. Letošní rok nebyl výjimkou, čehož jste si už určitě všimli.

Clockwork Empires je steampunkové SimCity s trochou cthulhu

Pokud máte alespoň zevrubné povědomí o modernistické rouge-like hře Dungeons of Dredmor, nebo jste ji dokonce hráli, tak je vám jasné, že parta lidí z týmu Gaslamp nemůže a ani nechce dělat hry, které vypadají běžné a hrají se běžně. Neznamená to, že by to byli zastánci divokých experimentů, ale když se člověk dívá na to, co by měla přinést třeba připravovaná strategie Clockwork Empires, tak musí uznat, že fantazie jim rozhodně nechybí.