Adventura Pinstripe vás zavede při hledání unesené dcery do Pekla
zdroj: tisková zpráva

Adventura Pinstripe vás zavede při hledání unesené dcery do Pekla

21. 3. 2017 10:49 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pět let vytvářel Thomas Brush ve svém jednomužném studiu Atmos Games skákací adventuru Pinstripe a sbíral průběžně jedno ocenění pro nadějný nezávislý projekt za druhým. 25. dubna ovšem dojde cesta vývoje Pinstripe ke konci, protože hra vyjde na Steamu. Příběh se točí kolem Teddyho, bývalého ministra, který ovšem řeší mnohem závažnější problém. Ztratila se mu dcera a cesta k jejímu nalezení vede do Pekla.

Jak se můžete přesvědčit v traileru, samotné Peklo má daleko k Dantovu, což ovšem neznamená, že by pro Teddyho bylo méně děsivé. Kromě toho, že hledá svou tříletou dcerku a musí se potýkat s nástrahami podsvětí, ať už logickými hádankami, tak i akčními pasážemi, je tu ještě titulní pan Pinstripe. Ten zřejmě jeho dceru unesl a důvod nenávisti najdete právě v Teddyho minulosti.

Vizuálně si Pinstripe drží unikátní styl, který jí propůjčuje zajímavou atmosféru. Snad se jí vyrovná i samotný příběh, nicméně Brush má z čeho čerpat. Celý život žil v Jižní Karolíně, kde je náboženství všudypřítomnou součástí každodenního života. Právě odtud čerpal inspiraci pro témata o morálce, spasení, Pekle apod. Pinstripe vypadá nadějně, snad tedy svůj potenciál naplní.  Minimálně jde ale o důkaz, že jde v jednom člověku vytvořit opravdu pěknou adventuru, byť to trvá pět let.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články