Adventura Thimbleweed Park od Gilberta a Winnicka vyjde na jaře příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Adventura Thimbleweed Park od Gilberta a Winnicka vyjde na jaře příštího roku

9. 12. 2016 18:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mrtvola v řece. Opuštěná továrna na polštáře. Pět hratelných postav. Obyvatelé, z nichž úplně každý něco skrývá, od šerifa přes sprostého klauna až po chlapíka oblečeného jako pizza. To všechno vám nabídne malé městečko, které propůjčilo jméno chystané detektivní adventuře Thimbleweed Park, jejíž datum vydání se konečně provalilo na veřejnost. Tedy, datum. Spíš takový dost neurčitý rozsah. Má to být únor či březen příštího roku.

Každopádně to znamená, že hra už je velice blízko dokončení. Scénář je napsán, hra je naprogramována, jen to ještě všechno zbývá nadabovat. A Thimbleweed Park bude pořádně ukecaná hra – poslechnete si v ní až 16 000 různých replik. Snad to pomůže slibovanému černému humoru.

Za hrou stojí dva opravdoví veteráni herního průmyslu, Ron Gilbert a Gary Winnick. To jsou takové porodní báby adventurního žánru, protože mají na svědomí legendární Maniac Mansion, která v roce 1987 vyšla pod hlavičkou Lucasfilm Games. Gilbert na tenhle úspěch o pár let později navázal neméně proslulou sérií Monkey Island. Pokud máte v lásce jak veterány průmyslu, tak tradiční adventury, pak byste měli Thimbleweed Park pozorně sledovat.  

zdroj: Archiv

Nejnovější články