Akční adventura Troll and I v lokální kooperaci nabídne obří monstrum i tichého lovce
zdroj: Vlastní foto autora

Akční adventura Troll and I v lokální kooperaci nabídne obří monstrum i tichého lovce

22. 3. 2017 10:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Studio Spiral House vydalo na PC, PS4 a Xbox One svoji akční adventuru Troll and I, v níž hrajete… za trolla a sebe, tedy pokud je vaše já dredatý mladý lovec jménem Otto. Děj se odehrává ve Skandinávii v 50. letech, kde se místní milionář rozhodne, že by chtěl mít doma trolla, živého či mrtvého, a protože ještě neexistoval internet, rozhodl se vzít za vděk mytologickou bytostí. Jenže jeho horda lovců kromě naštvání trolla dokázala i prorazit křehké předivo reality do jiného světa, odkud se začali rojit skřeti.

Jak dává název tušit, z trolla se vyklube váš spojenec. Během samotné hry se můžete volně přepínat mezi ním a Ottem, přičemž hraní za oba se radikálně odlišuje. Troll je obrovský, vydrží spoustu zranění, takže může Otta chránit a díky své síle dokáže ničit různé překážky, šplhat na místa, kam by se Otto nevyškrábal a obecně mu pomáhat zdolávat věci, které lépe zvládne desetimetrové monstrum.

zdroj: tisková zpráva

Otto se na druhou stranu umí plížit, disponuje tichými zbraněmi, a tak může nenápadně vyřídit situace, z nichž by troll udělal velkou bitvu, v níž by ho třeba střelnými zbraněmi vybavení lovci nakonec udolali. Zároveň ale oba budete využívat i při řešení hádanek a puzzlů.

Co přidává Troll and I na potenciálu je lokální kooperace, kdy jeden z vás ovládá Otta druhý trolla. Tady jde o kooperaci v pravém smyslu slova, jelikož musíte spolupracovat. I vzhledem k příjemnému vizuálnímu zpracování to vypadá, že jde o ideální „párovou“ hru, kdy si pomáháte a domlouváte se, aniž by se spolupráce zvrhla v to, kdo zabije víc nepřátel. Hru momentálně koupíte na Steamu s dvacetiprocentní slevou za 40 eur.

Nejnovější články