Drsná multiplayerová střílečka Day of Infamy opustila early access
zdroj: tisková zpráva

Drsná multiplayerová střílečka Day of Infamy opustila early access

23. 3. 2017 18:21 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Je dobře známo, že taktická střílečka Day of Infamy z druhé světové války je na poměry her v předběžném přístupu velice kvalitní. Jinak bychom ji přece nezařadili do seznamu nejlepších early access her roku 2016! Ale jak na tom bude, když jí autoři sundají dětské dupačky a pošlou ji dobýt pláž Omaha? Přesvědčit se můžete sami. Právě dnes totiž vychází plná verze.

Day of Infamy je klasická multiplayerovka, která si nehraje na věci jako je „kampaň“ nebo „příběh“ a vrhne vás rovnou do té nejprudší řeže proti ostatním hráčům. Zakládá si na tom, že bez taktického přístupu dlouho nepřežijete, takže hesly dne jsou opatrnost a neustálá komunikace. Ale pozor na žaludek – pokud si příliš nerozumíte s explicitním násilím, možná se budete chtít vyhnout vojákům roztrhaným na kusy nebo spáleným na škvarek.

zdroj: Archiv

Líbí se vám trailer, ale nechcete se hned pouštět do křížku s bojovníky zocelenými předběžným přístupem? Nevadí. Jak už jsem psal, Day of Infamy nenabízí kampaň jako takovou, ale zato tu jsou tři kooperační módy, v nichž se v osmičlenném týmu utkáte s protivníky řízenými umělou inteligencí. Možná že právě to je onen ideální způsob, jak otestovat, zda vám nejlépe sedne BAR, Kar98k nebo Flammenwerfer 41.

K tomu všemu tu je 10 map ze západní fronty od Francie až po Itálii, 9 tříd s různými slabinami i silnými stránkami, 70 zbraní a také systém progrese, v němž si postupně odemykáte nejrůznější historické jednotky. Pak za ně můžete hrát, což se promítne na vaší uniformě, hlase, odznacích, ale nikoli na vašich schopnostech, takže i ten nejprotřelejší mazák nemá oproti nováčkovi žádnou výhodu. Tedy samozřejmě vyjma svých zkušeností, díky nimž ho rozmáčkne jako červa.

Hra je také integrovaná se Steam Workshopem a podporuje fanouškovské modifikace, takže bych se vážně divil, kdyby na některých serverech za pár týdnů neběhalo 32 ozbrojených Hitlerů. Day of Infamy vychází už dnes a na Steamu vás přijde na 18 euro.  

Nejnovější články