Experimentální válečná adventura A Trip to Yugoslavia zavalí hráče řadou obtížných voleb
zdroj: tisková zpráva

Experimentální válečná adventura A Trip to Yugoslavia zavalí hráče řadou obtížných voleb

16. 2. 2017 10:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

A Trip to Yugoslavia je dost kuriózní herní projekt. Jde o experimentální adventuru s živými herci a FMV, podobně jako famózní Her Story. Jenže místo sledování klipů jediné ženy v uzavřené místnosti vás čeká pobíhání po jugoslávské krajině zmítané občanskou válkou, přežívání různých nebezpečí, a samozřejmě i nějaká ta těžká rozhodnutí, která vás zavedou k jednomu z deseti možných zakončení.

Celá hra je pojatá ve stylu VHS, takže čekejte zrnitý obraz, roztřesenou kameru, ale taky možnost přetočit obraz dopředu či dozadu nebo jej rovnou zastavit a pořádně se nad danou situací zamyslet. Kromě point-and-click sekvencí, v nichž nacházíte či používáte předměty, budou svou roli hrát i quick time eventy, jak dokazuje trailer, v němž protagonista pod palbou přebíhá pole, a jenom včasné mačkání těch správných šipek zabraňuje jeho drastickému skonu v dešti nepřátelských kulek.

zdroj: Archiv

Ačkoli nehrajete za žádného krvelačného vojáka, nýbrž za mladého fotografa Dimitriho, ke konci hry na rukou pravděpodobně budete mít docela dost krve. Během zmiňované scény na poli váš hrdina průběžně střílí svoje útočníky kalašnikovem, a jedno ze zobrazených morálních rozhodnutí se odvíjí od toho, zda nic netušícího vojáka pouze omráčíte, nebo mu proříznete hrdlo.

A Trip to Yugoslavia rozhodně nevypadá jako profesionální vysokorozpočtová produkce, jenže ona tomu taky odpovídá cena: tuhle hříčku si na Steamu od 22. února pořídíte za jediné euro.

Nejnovější články