Final Fantasy XV se zpozdí o dva měsíce a vyjde až koncem listopadu
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV se zpozdí o dva měsíce a vyjde až koncem listopadu

15. 8. 2016 10:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste se už natěšeně těšili, až u kalendáře s nápisem Final Fantasy XV vzkřiknete „už jen jeden měsíc!“, mám pro vás špatnou zprávu. Jak jsme vás o víkendu zpravili v bleskovkách, datum vydání Final Fantasy XV se odsouvá na 29. listopadu. Oznámil to ve velmi vážném a omluvně se tvářícím videu Hadžime Tabata, který šéfuje celému vývoji.

Oficiálně udaný důvod je prostý, ale také překvapivý. Sice je hotová master verze, tedy ta, která by šla do lisovny a dostali byste ji v krabičkách. Samozřejmě, jak je dnes standardem kvůli udržení stanoveného data vydání, obvykle následuje větší či menší patch hned k prvnímu dnu vydání, který může opravovat drobné chybky, i radikálně měnit některé herní vlastnosti.

Podle vyjádření se ale Tabata rozhodl, že tento patch je natolik velký, že o něj nechce připravit ty hráče, kteří si jej prostě kvůli absenci internetu nestáhnou a museli by hrát "starou" verzi hry. To je sice v dnešní době poměrně výjimečná situace, ale proč ne. Studio tedy chce obsah „day one“ patche zakomponovat do master verze, která až pak půjde do lisovny, což znamená ještě pár týdnů pracovat na patchi. A tady už máte smysluplné zdůvodnění zpoždění o dva měsíce.

Popravdě řečeno, nemyslím si, že se něco hrozného stane. Final Fantasy XV pořád bude v oknu pro lukrativní předvánoční vydání (a samozřejmě i v oknu s lítou konkurencí) a počkat si dva měsíce není nijak tragické, zvlášť pokud to povede k ještě vyladěnějšímu systému. Jako drobnou omluvu alespoň můžete brát nové video, které při skladbě I Will Be Florence + the Machine ukazuje záběry fauny a flóry světa, v němž se FFVX odehrává.

zdroj: Archiv

Nejnovější články