Motorkářské DLC Bikers pro Grand Theft Auto Online umožňuje založit a vést vlastní gang
zdroj: tisková zpráva

Motorkářské DLC Bikers pro Grand Theft Auto Online umožňuje založit a vést vlastní gang

4. 10. 2016 19:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přídavek The Lost and Damned pro Grand Theft Auto IV patří k tomu nejlepšímu, co tato série zažila, a zavzpomínat na něj můžete díky bikerskému DLC pro Grand Theft Auto Online (PC, PS4, Xbox One verze), které dnes vyšlo. Nenabízí sice žádný příběh, ale nechá vás hrát na drsné (nebo roztomilé, to je na vás) motorkáře, co se prohání krajinou v klubových outfitech, a samozřejmě v šéfem předepsané formaci. Pojďme se podívat, co všechno DLC s podtitulem Bikers nabízí.

Základem DLC je možnost zakládat motocyklové kluby až o osmi členech. Každý klub má svého šéfa, který určuje formace, styl oblečení členů, navrhuje emblém a samozřejmě rozděluje členům klubu různé role – každá z nich hráči poskytuje odlišné unikátní schopnosti. Členové se schází v klubovně (na výběr je 12 lokací), kterou lze koupit přes web Maze Bank Foreclosures. V klubovně čeká na členy bar, nějaká ta zábava v podobě šipek či páky nebo vlastní prodejna motorek. Ale ta až po upgradu klubovny, kde je hlavně místnost určená k poradám, a zeď, kterou prezident klubu používá k zadávání výzev a kontraktů – misí různého druhu, které mohou být přímo namířené proti činnosti jiných klubů či gangů. A díky DLC může váš motocyklový klub skrze Open Road provozovat i zvolený (nelegální) byznys.

zdroj: Archiv

Bikers do hry přináší třináct nových vozidel, aby bylo v rámci motocyklových klubů na čem jezdit. V nabídce nechybí Nightblade, tříkolka Chimera nebo Rat Bike. Jakýkoli z těchto a dalších modelů pořídíte v Southern San Andreas Super Autos a Legendary Motorsports. Můžete si pořídit klidně všech třináct motorek, ale stroj, který si oblíbíte a budete na něm jezdit nejvíc, vám na oplátku poskytne boost na regeneraci zdraví a míru poškození.

Společně s motorkami DLC do hry přidává i sadu nových zbraní, abyste je mohli použít přímo ze sedla jednostopého stroje. Klidně můžete samozřejmě přímo z motorky umlátit nepřítele pěstí, ale upravená brokárna nebo granátomet budou asi účinnější. Každopádně si díky tomu můžete v GTAO replikovat akčně závodní klasiku Road Rash.

Klub jde zakládat, motorky jsou ve hře, zbraně také, co ještě chybí? No jasně, oblečení a tetování. DLC přináší 275 mužských i ženských oblečků včetně helem, bund a kalhot, převážně kožených nebo riflových. K tomu si můžete vybrat nové účesy i z více než 50 tetování, aby váš gang na ulici nikdo nepřehlédl.

Zbrusu nový je také Adversary mód s názvem Slipstream, ve kterém musí členové týmu protnout checkpointy ve stejný čas, o což se ale snaží i soupeři. Proto je třeba chytře využívat technicky, kterou dobře znají hlavně cyklisté – prostě se vyvezou za soupeřem, když využívají toho, že vzduch za vedoucím jezdcem se hýbe stejně jako on. A když jedete těsně za ním, tak vlastně využíváte jeho rychlosti ke svému prospěchu, protože šetříte síly. Když se tak budete se svým týmem bikerů držet těsně za soupeři a ve správné chvíli před checkpointem je ze závětří předjedete a ještě je klepnete něčím přes hlavu, bude vítězství vaše. Jen aby soupeř neudělal to samé vám….

Ode dneška až do pondělí 10. října poběží bonusový týden, v jehož rámci můžete při hraní GTAO získat zadarmo triko a mikinu nebo se slevami pořídit brnění a náboje, jak uvádí Rockstar na svých stránkách. Kompletní výčet novinek a změn, které DLC do Grand Theft Auto přináší, najdete na této stránce.

DLC Bikers je dostupné pro PC, Xbox One a PS4 verze hry. Majitelé PS3 a Xbox 360 verzí mají, jako obvykle, smůlu. 

V případě zájmu se můžete podívat i na video od streamera XpertThief, který měl možnost si DLC vyzkoušet už před vydáním, a natočil dlouhé video, co v zásadě všechny hlavní novinky DLC ukazuje v akci. Anebo si zapněte hru a vyzkoušejte je na vlastní kůži.

Nejnovější články