Multiplayerový horor White Noise 2 proti sobě postaví čtyři vyšetřovatele a strašlivého lovce
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerový horor White Noise 2 proti sobě postaví čtyři vyšetřovatele a strašlivého lovce

22. 10. 2016 10:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Blížící se Halloween zrovna nesvědčí slabším povahám, které při sebemenším leknutí vypouštějí do ovzduší jemný odér amoniaku. Ne snad, že by je přehnaně děsily všechny ty vydlabané dýně nebo dětičky oblečené jako Elsa z Ledového království, s počítačovými hrami je to ovšem o dost horší. Majitelé PS4 dostanou danajský dar v podobě kolekce her ze série Amnesia, na PC zase útočí lekačka Hide and Shriek. A teď se k téhle hororové party připojuje i asymetricky multiplayerový titul White Noise 2.

Čtyři vyšetřovatelé se procházejí po opuštěných ruinách zakrvácené londýnské nemocnice nebo středověkého opatství, ozbrojeni pouze odvahou a svítilnami, jejichž energetická kapacita je přesně podle nejlepších herních zvyklostí absurdně mizivá. Jejich úkol je jasný – posbírat osm nahrávek, aniž by při tom zešíleli, a pokud možno posbírat co nejvíc tužkovek, aby nemuseli chodit poslepu. Problém samozřejmě tkví v tom, že nejsou sami. Na stopě jim je pátý hráč v podobě děsivého monstra odhodlaného všechny ubohé smrtelníky roztrhat a pozřít jako chlebíček s krabí pomazánkou.

Stateční detektivové ovšem nejsou bezbranní. Právě naopak, obrana proti nepříteli přicházejícímu ze tmy je celkem jednoduchá – světlo. Stačí na něj zamířit baterku, a milý hnusák je v pořádném průšvihu. Pokud se lidští zvědavci dokážou udržet pohromadě, mají slušnou šanci na přežití. Ovšem netvor má ve svém repertoáru také pár triků včetně černé magie, pomocí níž může svoje oběti rozdělit a odpravit pěkně jednu po druhé. Smrt ovšem neznamená úplnou konečnou – zabitý vyšetřovatel se může proměnit v ducha a dál svým druhům ve zbrani trošku pomáhat.

zdroj: Archiv

Koncept hry trochu připomíná Evolve, obří zbraně a ještě větší zrůdy jsou však vystřídány klasickou hororovou atmosférou. White Noise 2 vychází příští čtvrtek na Steamu v předběžném přístupu za 8 euro, přičemž plná verze s dalšími mapami, svítilnami a monstry by měla dorazit za pár měsíců.

Nejnovější články