„Neprojdou!“ hlásá první datadisk k Battlefieldu 1, který vyjde v březnu
zdroj: tisková zpráva

„Neprojdou!“ hlásá první datadisk k Battlefieldu 1, který vyjde v březnu

25. 1. 2017 11:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Největší hřích Battlefieldu 1, absence francouzské Armée de Terre, dojde nápravy v březnu, kdy vyjde první placené DLC They Shall Not Pass. O něm už jsme psali dříve, ale teď už DICE blíže specifikovali, co přesně můžete v rámci rozšíření čekat – mapy, nového behemota, elitní povolání, tank a stacionární dělo.

Původně nebylo z popisu jasné, které mapy vyjdou. Jak už bývá zvykem, jsou nakonec čtyři. První z nich se jmenuje Verdun Heights a odehrává se během prvotního bombardování pevnostního komplexu a jeho okolí. Útočníci se musí prodírat hořícími lesy, do kopce, kde stojí samotná pevnost.

Battlefield 1: They Shall Not Pass zdroj: tisková zpráva

Druhá mapa nese jméno Fort Vaux, která má výjimečné místo ve francouzské historii první světové války. Šest set Francouzů se týden bránilo uvnitř rozlehlého komplexu pevnosti pěti tisícům Němců. Mapa se nachází v obrovském interiéru, který se skládá z řady chodeb, místností a průchodů. Nachystejte si polní lopatky, dýky, plamenomety a brokovnice.

Battlefield 1: They Shall Not Pass zdroj: tisková zpráva

Soissons, třetí mapa, představuje stejnojmennou malebnou vesničku za horkého letního dne. Ta se stala svědkem jednoho z největších tankových útoků války, kdy se francouzské tanky Saint Chamond 10. armády pod velením maršála Focha vrhly na německé pozice. Což samozřejmě vezme velkou část malebnosti vesničce i jejímu okolí.

Battlefield 1: They Shall Not Pass zdroj: tisková zpráva

Poslední mapa se jmenuje Rupture a odehrává se v oblasti Fontenoy, kde se Francouzi snaží obsadit na bojišti posetém vraky tanků klíčové mosty přes řeku Aisne. Labyrint zákopů a mrtvých kovových bestií doplňují slavné vlčí máky.

Battlefield 1: They Shall Not Pass zdroj: tisková zpráva

Datadisk přinese i nový herní mód Frontlines, který kombinuje Conquest a Rush. Obě strany bojují o sérii kót, vždy jednu po druhé, což by mělo vytvořit zdání jednotné fronty a ne klasického pobíhání od vlajky k vlajce jako v klasickém Conquestu.

Nový behemot, tedy supervozidlo, je supertěžký francouzský tank Char 2C. Na bojišti také můžete čekat nový typ tanku, již zmíněný Saint Chamond, na jehož majestátní podobu se můžete podívat níže. Na některých mapách se objeví i nový typ dělostřelecké zbraně ovládané pěchotou, obléhací houfnice, která se nejspíše objeví na první, verdunské mapě.

Battlefield 1: They Shall Not Pass zdroj: tisková zpráva

Na mapách se objeví i nové elitní povolání, tedy to, které můžete sebrat a podpořit své spolubojovníky efektivnější výzbrojí jako je plamenomet, kulomet či protitanková puška. Jmenuje se Trench Raider a jak název napovídá, vyniká v boji na blízko a obsazování zákopů. K tomu má k dispozici brutální zákopovou palici Raider Club a spoustu, spoustu granátů.

Kdy přesně DLC They Shall Not Pass vyjde zatím nevíme, ale stane se tak v březnu, přičemž vlastníci Premium Passu budou mít dvoutýdenní náskok. Kolik bude DLC stát samostatně zatím EA neoznámili.

Nejnovější články