Retro GamesPlay: hrajeme kultovní Worms
zdroj: Vlastní foto autora

Retro GamesPlay: hrajeme kultovní Worms

29. 7. 2016 15:35 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Jen těžko najdete někoho, kdo by neznal Worms. Šlo o sérii, která zasáhla i lidi, kteří obvykle k hrám netíhli a nesmiřitelné bitvy militantních červů často vedly naopak k tomu, že je hraní začalo zajímat. První díl přitom spatřil světlo světa před jedenadvaceti lety a značka Worms stále neumírá. V srpnu vydá Team 17 Worms WMD, kterou by měla sérii zase vrátit dech, který jí poslední pětiletku chyběl.

Nutno říct, že princip Worms není nijak originální či novátorský, což vám potvrdí všichni ti, kteří strávili dlouhé hodiny ničením tanků ve Scorched Earth a nebo prastarý Artillery Duel. Rozdíl je v tom, že britští Team17 pod vedením Andyho Davidsona dodali do hry šílený humor a několik vynikajících nápadů, které oživily hratelnost. Tu pak porůznu měnilo rovnou třiadvacet her, které měly v názvu Worms a i když velmi často šlo o krok vedle, pořád je Worms skvělým příkladem zábavné hry na spousty hodin.

Jak moc původní titul (ne)zestárnul vám ukáží Pavel Dobrovský s Honzou Olejníkem. Můžete tak hádat, kdo první spadne potupně do vody, případně kdo první dostane vybuchující ovcí. Během vysílání samozřejmě můžete vzájemné vraždění komentovat a případně se kluků i ptát na věci, které vás zajímají a to na chatu u streamu na Youtube.

Nejnovější články