Slovenské akční RPG Vikings: Wolves of Midgard je více než jen "severská diablovka"
zdroj: tisková zpráva

Slovenské akční RPG Vikings: Wolves of Midgard je více než jen "severská diablovka"

27. 3. 2017 14:47 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Slovenské studio Games Farm vydalo vikinské akční RPG Vikings: Wolves of Midgard a na Steamu si jej můžete koupit za 45 eur. Vydání doprovodil i trailer, který vysvětluje, jak fungují základní herní prvky, a co od hry můžete očekávat. Ačkoliv na první pohled působí jako ryzí diablovka, počítejte s tím, že víc než klasická diablovská klikačka jde o akci, v níž se nesmíte ani na chvíli zastavit. Bez uhýbání, změn pozice a celkově mnohem aktivnějšího přístupu k boji budete brzy mrtví.

Děj se odehrává ve světě, který vychází ze severské mytologie. Podíváte se do trojice světů – lidského Midgardu, zamrzlého Niflheimu a ohnivého Balheimu. Tyto charakteristiky nejsou zbytečné, protože musíte počítat s vlivy počasí, a tak vám bude hrozit umrznutí. Prim ale budou hrát souboje, pečlivá příprava vybavení, specializace na jednu ze zbraní a občas přijde k duhu i pravá berserkovská zuřivost nebo pomoc od jednoho z bohů.

Kromě boje a přemýšlení nad tím, kam investujete nový bodík schopností, případně jakou runou osadíte svůj nový meč, se budete starat i o růst vikinské vesnice. Když pominu vždy lákavou severskou stylizaci, jako nejatraktivnější mi na Vikings: Wolves of Midgard přijde vizuální zpracování. Míra detailu z videí vypadá jako „tak akorát“ abyste si udělali správnou představu o atmosféře lokace, a zároveň se neztratili v detailech, což u tohoto typu hry poněkud fatální.

Kromě PC si můžete hru koupit i na PlayStation 4 a Xbox One.

zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články