Vynikající akční adventura Nier: Automata vyšla na PC
zdroj: Vlastní foto autora

Vynikající akční adventura Nier: Automata vyšla na PC

18. 3. 2017 15:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Týden po PlayStation 4 vydal Square Enix svoji vynikající příběhovou akci Nier: Automata i na PC. Hra je k dispozici na Steamu za 60 eur a tvůrci pro tuto verzi připravili i pár kosmetických bonusů, kde kromě skinů na svého robotického společníka Poda najdete třeba i typické červené kolečko Valve, které vede do oka vaší postav. Brr. Víc, než kosmetické předměty je ale důležité, že Nier: Automata je skvělá hra, která ovšem nenabízí jen zběsilou akci.

V postapokalyptickém universu Nier, které vychází ze čtvrtého konce původní hry (což je u téhle série dost důležité), hrajete za bojové androidy YoRHa, kteří mají válčit ve jménu lidstva na Zemi s armádou stojů, které drahé homo sapiens z jejich rodné planety vytlačily.

Jenže, jak už to u spousty japonských her bývá, především těch od Yoko Tary, který stojí za Nier a sérií Drakengard, jen u akce to nemohlo skončit. Ačkoliv jsou androidi opravdu „jen“ stroje, každý z nich disponuje trochu jinou osobností, názory a emocemi. A v otevřeném světě, který zde najdete opravdu není problém v rámci příběhových i nepovinných misí najít spoustu událostí, k nimž se budou hlavní hrdinové vyjadřovat.

zdroj: tisková zpráva

Většina videí, která jste ze hry mohli vidět pochází z hraní za 2B, která zdánlivě dospěje ke konci kampaně. Nicméně, pak se vám otevře možnost hrát za další androidy, což přináší nejen změnu hratelnosti, ale také další příběhový vývoj. Při třetím cyklu hraní už je hra výrazně odlišná od prvního průchodu a to jak mechanikami, jak bojujete, tak i obtížností a především příběhem. Takže u Nier: Automata opravdu platí, že po prvním dohrání jde hru jen velmi obtížně hodnotit, protože jste viděli jen část. Ostatně, víc se o tom rozpovídala Gábina v našem posledním Fight Clubu.

Co se týče specifik PC verze, neplatí, že by byla uzamčená na 1080p, má jen lock na 60 FPS. Square Enix se nechal slyšet, že v závislosti na typu monitoru a grafické karty se klidně můžete dostat na 4K, ovšem musíte mít na paměti, že oficiálně není tohle rozlišení podporované. Plus, majitelé karet od Radeonu mohou za specifických podmínek (Windows 10 + Radeon RX400 series + Crimson ReLive Edition 17.2.1) zjistit, že monitor nic nezobrazí nebo zobrazí jen bílou. Mělo by to napravit nainstalování posledních ovladačů, ale dle diskuse na Steamu ani to nemusí stačit.

zdroj: Archiv

Nejnovější články