Day of the Tentacle
Věková dostupnost

Day of the Tentacle

Články

Best of 2016: Nejlepší remaster & HD remake

Remastery a HD remaky bývají často vnímané jako zlozvyk dnešní doby, protože v mnoha lidech vyvolávají dojem, že se jim někdo snaží prodat hru, kterou už mají. Ne, že by se to některým distributorům nelíbilo, ale hlavní smysl mají remastery her pro ty, kteří se k původnímu titulu nedostali, a nehodlají si shánět starý hardware, řešit kompatibilitu apod. Remasterované tituly mohou sloužit i jako osvěta, jak dřív vypadaly herní mechaniky, a stejně tak i důkaz toho, že ne všechny staré hry musí být nutně zastaralé. Podtrhují to i nejlepší remastery roku 2016.

Best of 2016: Nejlepší adventura & logická hra

Hry, u kterých musíte v rámci dalšího postupu zapojit mozek, mohou mít zcela odlišné podoby. Ať už si ale ten mozek lámete na spletitých zápletkách nějaké tradiční adventury, nebo vás trápí abstraktní rébusy, odměnou je nejenom radost z chytrosti vlastní, ale i z chytrosti tvůrců. Letos nominované hry právě tohle umí na výbornou a navrch ještě zvládají být silnými emocionálními zážitky nebo třeba mnohovrstevnatým podobenstvím.

Lednové várce her pro PS Plus dominuje Day of the Tentacle a This War of Mine

Předplatitelé služby PlayStation Plus budou mít v lednu k dispozici pestrý výběr her zdarma. Tradiční nabídka her v rámci předplatného se i pro tentokrát vyhne obrovským tříáčkovým titulům, ale zase nabídne ověřené a povedené kousky včetně Day of the Tentacle Remastered a This War of Mine: The Little Ones.

Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí

Průměrná Quantum Break, výborná Grim Dawn, pěkná, ale tupá Adrift, očekávaně těžká Dark Souls III nebo graficky a příběhově skvělá Uncharted 4. Za poslední týdny vyšla celá řada her v celém kvalitativním spektru, což znamená, že jsme také recenzovali celou řadu her. Jak jsme je hodnotili, najdete v následujícím přehledu.

Day of the Tentacle Remastered vyjde na PC, PS4 a PS Vita 22. března

Vylepšená verze další klasické adventury z 90. let, Day of the Tentacle Remastered, vyjde 22. března pro Windows a PlayStation 4 i PS Vita. Předobjednávka je momentálně na PC exkluzivní pouze pro GOG, kde ke hře dostanete jako bonus tři klasické a tři mobilní wallpapery. Od remasterované verze můžete očekávat klasický servis, na který jste u podobných remasterů zvyklí a nejde tak jen o lepší grafiku a bezproblémovou funkčnost hry na moderních počítačích a systémech.

Fight Club #255 HD: Pláč a smích

S tvůrcem plošinovky Blackhole a autorem pořadu Indian Filipem Kraucherem usedli Martin Bach a Pavel Dobrovský v naší klubovně, aby natočili 255. díl podcastu Fight Club. A vzhledem k tomu, že minulý týden přinesl hned několik zajímavých událostí, o témata nebyla nouze. Ale ještě než jsme se zaměřili na aktuality, vyzpovídali jsme Fiolu ohledně chystaného vydání Blackhole na konzole a starostí, které portování hry na jiné platformy přináší.

REMAKE

Day of the Tentacle Remastered
9/10
Day of the Tentacle Remastered
Adventura
PlayStation 4, PC, MAC, VITA, Linux
22. březen 2016