Dead Space 2
Věková dostupnost

Dead Space 2

Články

Šílený Max pro PS Plus, zabiják ve viktoriánské Anglii pro Games with Gold

Když na to půjdu z osobního hlediska, minulý měsíc na tom byli majitelé PlayStationu předplácející si službu PS Plus o něco lépe než jejich kolegové s Xboxem a Games with Gold. Ne že by snad Superhot a Trials of the Blood Dragon byly špatné hry, to vůbec ne. Ale přeci jen Ratchet & Clank a hlavně Bloodborne jim to natřou na plné čáře. Ale nás teď zajímá duben, a tam dle mého názoru nastává vyrovnaný boj, který potěší obě strany.

To nejlepší z Games.cz - Herní průmysl jede naplno, zatímco EA zavírá Visceral

Byl by to víceméně hezký herní týden. Dostali jsme parádní příběhový trailer na Star Wars: Battlefront II, vyšel Rogue Trooper, Elex, Gran Turismo Sport i nový South Park a první Mafii si konečně můžeme koupit na GOG. Jenže v EA si asi řekli, že potřebují stojaté vody herního průmyslu trochu rozčeřit a tak nám zavřeli studio Visceral. To znáte minimálně díky Dead Space a většina z nás byla zvědavá na jejich novou hru. Příběhovou, singleplayerovou a lineární akci ze světa Star Wars. S tou se teď už bohužel nepočítá a místo ní dostaneme něco hodně jiného. Zpráva je to sice smutná, ale stejně se toho ve hrách děje pořád tolik, že nevíme kam dřív skočit. Vy si zatím skočte níže na články a videa:

Charitativní Humble Origin Bundle 2 nabízí první dva díly Dragon Age či C&C: Generals

Již podruhé mají vášniví sběratelé možnost ve spolupráci s Humble Bundle doplnit si svoji sbírku EA titulů. Electronic Arts se totiž podruhé pustili do spolupráce s HB a výsledkem je Humble Origin Bundle 2, který do začátku nabízí pětici titulů okamžitě a čtyři další pro ty, kteří se rozhodnou pokořit aktuální průměrnou částku. Celkový výtěžek opět míří na charitu, EA si z prodeje nevezme, stejně jako minule, ani korunu. Je jen otázkou, zda prodej toho balíčku předčí ten první – tehdy výprodej přinesl závratných 200 milionů korun. 

Dead Space se vrátí, až v EA vymyslí koncept hry pro novou generaci

Spekulace o zaříznutí série Dead Space kvůli nenaplněným očekáváním EA ohledně prodejů třetího dílu zůstaly pouze spekulacemi. Stejně jako zvěsti o nejisté budoucnosti vývojářů z Visceral, kteří se nám nedávno představili jako tvůrci Battlefield Hardline a doposud neoznámené Star Wars hry. Faktem ale zůstává, že EA ústy Franka Gibeaua už v roce 2012 ventilovala podmínku, podle níž od Dead Space her potřebuje prodeje okolo pěti milionů kusů, aby se jejich produkce vyplatila. Třetímu dílu se ale uvedenou metu překonat nepodařilo (odhadované prodeje 1,75 milionů kusů). Co to znamená pro budoucnost série? Je efektivně mrtvá, spinká snad na věčnosti nebo si jen z příkazu nadřízených orgánů EA vzala dlouhou dovolenou a vyjela si třeba na cestu kolem světa? Víceprezident EA Studios Patrick Söderlund má na otázky odpověď, ale ne příliš přesvědčivou.

EA popírá spekulace o konci série Dead Space a týmu Visceral

Update - Nedlouho poté, co se skrze utajený zdroj Videogameru rozšířila do světa spekulace o zrušení preprodukce dalšího dílu série Dead Space, potažmo rozpuštění studia Visceral Montreal kvůli tomu, že prodeje Dead Space 3 nenaplnily vysoká očekávání managementu, se zástupce EA vyjádřil v tom smyslu, že jde o nepravdivé informace.

Bleskovky

  • 10. 1. 2023 - Steam dává k remaku Dead Space druhý díl zdarma

  • 10. 4. 2018 - DLC Dead Space 2: Severed je nyní v Xbox Games Stores k dispozici zdarma ke stažení.

  • 28. 3. 2018 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v dubnu 2018 hry The Witness (XOne), Assassin's Creed: Syndicate (XOne), Cars 2 (XOne / X360) a Dead Space 2 (XOne / X360). (+ video)

  • 18. 10. 2017 - Vývoj Dead Space 2 stál 60 milionů.

  • 28. 4. 2017 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One přibyl Dead Space 2 a Dead Space 3.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
25. ledna 2011
Recenze