Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin

Články

Redakční pokec o pravidlech Baldur's Gate 3

Veteráni klasických RPG mají po minulém týdnu o čem diskutovat: na PAX 2020 ukázal šéf studia Larian souboje v Baldur's Gate III, které probíhaly čistě na tahy. Zároveň jsme viděli v akci nová pravidla Dungeons & Dragons 5. edice, na nichž bude hra postavena. Jaké odlišnosti oproti dvojkovým pravidlům starých Baldurů můžeme očekávat? A jaké nové mechaniky D&D 5e přinesou?

S termínem v zádech: Příběh bláznivého vývoje Divinity: Original Sin II

Tři roky nazpět vystoupil šéf studia Larian Swen Vincke během GDC 2015 s postmortem přednáškou, která měla být hlavně o Divinity: Original Sin, ale ve skutečnosti shrnovala všechny možné průšvihy, které belgické studio přežilo od vydání proklaté Divinity II. Sepsal jsem o tom článek, pokud máte rádi thrillery s velmi těsným happyendem, poslužte si, pořád je aktuální. Střih do roku 2019, kdy namísto vystresovaného Vinckeho stojí za přednáškovým pultíkem GDC relativně vysmátý Vincke, který se tentokrát věnuje vyprávění historek z vývoje Divinity: Original Sin II.

Rozvětvené příběhy v RPG hrách ocení jen hrstka hráčů. Co s tím?

Pokládat si otázku v titulku a odpovídat na ni v první větě článku je zločin. Editoři za to po právu trhají pisálkům ruce u ramene, ale někdy se podobnému přešlapu nelze vyhnout. Ne v případě, kdy člověk hledá odpověď na palčivou otázku: jaká je vlastně nejlepší struktura vyprávění v RPG hrách? 

Přehledný souhrn úprav a změn, které nabídne vylepšená verze Divinity: Original Sin

Pokud dumáte nad tím, jaké změny vlastně přináší vylepšená edice Divinity: Original Sin, pak se vám bude hodit video, kde nejzásadnější úpravy představuje šéf studia Larian Swen Vincke. Krom jiného se třeba dozvíte, že v Divinity: Original Sin - Enhanced Edition lze libovolně natáčet kameru ve hře. Co tam ale tvůrci z Larianu mají dál?

Bleskovky

  • 21. 11. 2019 - Chcete si vychutnat systémy Divinity: Original Sin v analogové podobě? Zkuste oficiální deskovku.

  • 31. 7. 2014 - 270. číslo EDGE nejlépe ohodnotilo Divinity: Original Sin a Shovel Knight (8/10), nejhůře dopadlo Supernauts (3/10).

REMAKE

Divinity: Original Sin - Enhanced Edition
9/10
Divinity: Original Sin - Enhanced Edition
RPG
PlayStation 4, PC, MAC, Xbox One, Linux
27. říjen 2015
Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
15. července 2014
Recenze