Dreamfall Chapters Book One: Reborn
Věková dostupnost

Dreamfall Chapters Book One: Reborn

Články

Zoë je ještě krásnější díky Final Cut updatu pro Dreamfall Chapters

Poslední epizoda Dreamfall Chapters vyšla před rokem, ale pokud jste se do téhle adventury ještě neponořili a nebo se budete chtít do místních světů vrátit, Red Thread Games vám dávají dobrý důvod. Vyšel totiž velký a samozřejmě bezplatý update Final Cut, který přináší řadu změn a vylepšení po grafické i hratelnostní. 

LEVEL 274 zpovídá dva legendární tvůrce adventur a řeší grafiku otevřených světů

Venku to tak úplně nevypadá, ale věřte tomu. Jaro je tady. Spolu s jeho ne úplně povedeným startem ale přichází i zbrusu nový LEVEL 274, který vám snad ten nečas venku alespoň trochu vynahradí a zpříjemní. Pěkně v klidu a teple můžete usednout třeba k rozhovorům se dvěma adventurními legendami – tvůrcem Syberie Benoîtem Sokalem a autorem The Longest Journey a Dreamfall Ragnarem Tørnquistem. Vedle jejich povídání s Petrem Ticháčkem vám nabízíme i velké téma o problémech některých herních vývojářů s fenoménem early access, tedy her s předběžným přístupem, velký článek Jakuba Kováře o zákulisí přípravy velkých otevřených světů ve hrách nebo pohled na novou generaci grafických karet od Nvidie a AMD. Zkrátka, nový LEVEL je tady a vy byste si ho určitě neměli nechat ujít!   !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '234572886741524'); fbq('track', "PageView");

Na jaře vyjde vylepšená edice adventury Dreamfall Chapters pro konzole i PC

Adventura Dreamfall Chapters, třetí díl série zahrnující hry The Longest Journey a Dreamfall: The Longest Journey, se dočká vydání vylepšené verze pro konzole PS4 a Xbox One. To je známo už od prosince, ovšem tvůrci z Red Thread Games teď upřesnili leckteré podrobnosti. Dochází k tomu po období ticha, kdy ustala komunikace s fanoušky, z nichž mnozí stále čekají na splnění některých slibů, které provázely kickstarterovou kampaň před čtyřmi lety.

Kompletní program GDS 2016 - na konferenci promluví tvůrci Dreamfall Chapters, Darkest Dungeon, Arma III i Kingdom Come

V pátek 4. a v sobotu 5. listopadu se v reprezentativních prostorách Národního domu v Praze na Vinohradech uskuteční už 14. ročník tradiční vývojářské konference Game Developers Session. A protože pořadatelé na stránkách akce vyvěsili kompletní program přednášek včetně informací o hostech, můžeme se společně podívat na to nejzajímavější, co GDS 16 nabídne. Na rozdíl od předchozích ročníků je navíc stále možné si na akci koupit klasický nebo studentský lístek. Pokud vás tedy něco z programu zaujme, máte stále šanci být při tom.

Fight Club #255 HD: Pláč a smích

S tvůrcem plošinovky Blackhole a autorem pořadu Indian Filipem Kraucherem usedli Martin Bach a Pavel Dobrovský v naší klubovně, aby natočili 255. díl podcastu Fight Club. A vzhledem k tomu, že minulý týden přinesl hned několik zajímavých událostí, o témata nebyla nouze. Ale ještě než jsme se zaměřili na aktuality, vyzpovídali jsme Fiolu ohledně chystaného vydání Blackhole na konzole a starostí, které portování hry na jiné platformy přináší.

Díky drahé změně enginu je Dreamfall Chapters hezčí a šlape jako hodinky

Nestává se příliš často, aby došlo k výměnu enginu nejenom v průběhu vývoje, ale během procesu postupného vydávání hry po epizodách. Tvůrci z Red Thread Games se však do toho v případě Dreamfall Chapters pustili a hru předělali z Unity 4.6 na Unity 5.2. Výsledkem má být hra, která lépe vypadá, je stabilnější a méně náročná na hardware. Právě vysoké HW nároky byly jedním z problémů prvních tří kapitol, které i na výkonných sestavách nezvládaly udržovat framerate na vysokých hodnotách. Tohle všechno a mnohem víc změna enginu upravuje, údajně.

Bleskovky

  • 18. 8. 2014 - Dreamfall Chapters dorazí v brzké době na PS4.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
6. listopadu 2014
Recenze