Dune II: The Building of a Dynasty

Dune II: The Building of a Dynasty

Články

Sledujte Fight Club #551 o Duně

Císař potřebuje více koření

LEVEL #314: Umřít znovu a znovu

Nové číslo herního magazínu LEVEL oslavuje tvůrce ZX Spectrum

Tvůrci Conan Exiles získali práva na vývoj her ze světa Duny

Studio Funcom podepsalo dohodu s Legendary Studios, která vlastní filmová a televizní práva k Duně, založených na knihách spisovatele Franka Herberta. Autoři online survivalu Conan Exiles během následujících šesti let plánují vytvořit minimálně tři PC a konzolové tituly, které se budou odehrávat ve světě Duny.

Sedm her, které se chytře inspirovaly knižní předlohou

Konečně vyšla Middle-earth: Shadow of War a při této příležitosti jsou občas slyšet nářky stran změny atmosféry oproti původním Tolkienovým knihám. Hry však mají se světem knih dlouhý a bohatý vztah. Často přitom platí, že si ze své předlohy spíše než příběh vezmou nelineární nápady - monstra, hrdiny, svět. Tak se pojďme podívat na sedmičku těch, které se svými zdroji inspirovaly nejlépe.

Retro GamesPlay: hrajeme real time strategii Dune II

Přestože Doom nebyla první first person střílečka, po jejím vydání se podobnému typu her začalo říkat „doomovky“, a vydrželo to pěkných pár let. Přestože Dune II nebyla první real time strategie, po jejím vydání se hrám podobného typu říkat „dunovky“ co? Nezačalo, a je to nespravedlnost, protože zatímco střílečky se koncepčně i obsahově od doby Dooma někam posunuly (jestli je to dobře, nebo špatně, necháme na vás), dnešní RTS hry jsou de facto stejné jako Dune II. Těžíte suroviny, budujete základnu a jednotky, bojujete s nepřítelem. A protože jakoukoli nespravedlnost nemáme rádi, tak vám dnes Dune II předvedeme, abyste na vlastní oči viděli, že ona absence koncepčního posunu v RTS žánru není jen náš bohapustý konstrukt.