Epic Mickey
Věková dostupnost

Epic Mickey

Články

Warren Spector a jiní navrátilci: lze odejít a zase se úspěšně vrátit k vývoji her?

Těžko rozporovat, že s únorovým návratem Warrena Spectora zpět k hernímu vývoji – nota bene k vývoji System Shock 3 a duchovního pokračování Ultima Underworld – se svět stal zase o něco krásnějším místem. Spector, svého času populární vývojář podepsaný pod hrami jako Ultima Underworld, System Shock, Thief nebo Deus Ex, sice v posledních letech neplatil zrovna za reklamu na úspěch, hříchy minulosti už ale každý evidentně zapomněl. Jenže s navrátilci, kteří chtěli z vlaku herního byznysu vyskočit, a pak si to rozmysleli, je to těžké – v případě celé řady comebacků se totiž nakonec ukázalo, že nápady respektovaných vývojářů už nemají tu sílu, jakou měly kdysi. 

Warren Spector prozradil, že pracoval pro Valve na Half-Life

Legendárního Warrena Spectora netřeba příliš představovat. Stačí zmínit první Deus Ex a většina hráčů už bude vědět která bije. Doby, kdy Spector zářil na herním nebi coby tvůrce Deus Exu jsou ale dávno pryč. V roce 2005 založil Junction Point Studios, které v červenci 2007 koupilo Disney. Výsledkem byly dvě Disney Epic Mickey hry, které nebyly špatné, ale ani nijak extra povedené. Na nich se ale začalo dělat až v roce 2007, a tak se nabízí otázka, co Spector a jeho tým dělali v letech 2005 - 2007. Odpověď mnohé z vás asi překvapí, protože vedle jiných projektů spolupracoval Spector přímo s Valve na Half-Life.

Spector se loučí s Mickey Mousem - Disney ruší Junction Point

V době, kdy jsme vám jako sladký bonbónek v polovině prosince 2012 předhodili rozhovor s Warrenem Spectorem o jeho osobní vývojářské filozofii a jiných zajímavých aspektech tvorby tohoto vývojářského barda, už bylo zřejmě rozhodnuto. O čem? O konci jeho studia Junction Point, který dnes oficiálně potvrdila mateřská společnost Disney Interactive. Zvěsti o konci studia, které po krachu ION Stormu založil Warren Spector v roce 2005 s kolegou Artem Minem, přinesl nejdříve twitter Robert Space Industries Chrise Robertse. Tweet sice zmizel, ale pochybnosti zůstaly a nyní už je to holý fakt.

Warren Spector o hráčích svých her, dračáku a násilí

Poté, co jsme Epic Mickey 2 napařili v recenzi podprůměrnou známku, se objevily hlasy, pochybující o soudnosti Warrena Spectora. Jeden z otců System Shocku, Thiefa nebo prvního Deus Ex ušel ve světě herního vývoje dlouhou cestu, a i když momentálně trčí jinde, než by si fanoušci výše uvedených klasik přáli, zjevně ho k tomu nevedla senilita, ale obyčejná láska k danému tématu.

Zmaluje Epic Mickey 2 herní svět už na konci roku?

Je vtipné, že o vývoji Epic Mickey 2 se hovořilo ještě před vydáním celkem slušného prvního dílu. Je už méně vtipné, že napříč studii Warner Bros. se v minulém roce dost snižovaly stavy a nikdo nevěděl, jestli to nějak nepostihlo i studio Warrena Spectora, odpovědné právě za Epic Mickey. Ale zdá se, že snad ani ne, protože po srpnové premiéře se v repríze vrací spekulace o Epic Mickey 2, tentokrát i s naznačeným termínem vydání ještě před koncem roku 2012.

Pozvedne Mickey znovu svůj štětec v Epic Mickey 2?

Když se herní svět doslechl, že Warren Spector (System Shock, Deus Ex) pracuje pro Disney na titulu s názvem Epic Mickey, vyvolalo to velká očekávání. O tom, jak to tehdy nakonec dopadlo, si můžete přečíst v recenzi, ale na rovinu je třeba říci, že jsme s vývojem pokračování moc nepočítali. Zřejmě mylně. Aktuálně se totiž objevily spekulace ohledně vývoje druhého dílu. Anonymní čtenář upozornil kolegy z Destructoidu na údajnou anketu, v jejímž rámci jsou vybírány artworky na krabici nové hry. Vybírat lze také z několika variant názvů, konkrétně to jsou: Epic Mickey 2: Return of the Mad Doctor, Epic Mickey 2: The Power of Two, Epic Mickey 2: Mystery on Mean Street a Epic Mickey 2.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
5. prosince 2010
Recenze