Expeditions: Viking
Věková dostupnost

Expeditions: Viking

Články

Kam se poděl třetí díl opěvované RPG série Expeditions?

Dánské studio Logic Artists se sídlem v Kodani si udělalo dobré jméno už svou první hrou Expeditions: Conquistador, která vycházela ze studentského projektu a málokdo, včetně vývojářů, by asi čekal, že týmu zajistí zářnou budoucnost nejen na vlastním písečku, ale umožní mu spolupracovat i s jinými zavedenými studii. A nebýt takové spolupráce, dost možná jsme už teď mohli trávit desítky hodin v dalším díle výborné RPG série.

Je spojení středověku a počítačových her ideální?

Středověk a videohry. Teoreticky by toto spojení mělo fungovat, a to přímo skvěle. Vždyť videohry jsou jako dělané pro exkurze „jinam“. Můžete se v nich podívat do jiné země, na jinou planetu, do jiné galaxie. Můžete se vydat do jiné časové roviny. Nebo alespoň můžete dělat něco, co by vám v reálném světě vyneslo přinejmenším doživotí a nejspíš i funus. A středověk je přeci tak oblíbený, byť často zprofanovaný romantizovanými představami. Takže je zcela logické, že máme spoustu her, které nás do středověku vezmou. Jenže... my je nemáme.

Best of 2017: nejlepší RPG

Pod hlavičku RPG by se dala zařadit celá spousta her, podle toho, za jak široký tenhle ctihodný žánr považujete. My se letos rozhodli výběr omezit specificky na hry, jejichž důležitou devizou je příběh, který pokud možno můžete svými činy nebo slovy sami ovlivnit. I do takové relativně stísněné ohrádky se nám nakonec vešlo pět titulů, které jsou sice navzájem velice odlišné, ale každý z nich má milovníkům kvalitního questování co nabídnout.

Příběh vousatého zrádce ve strategii Expeditions: Viking

Sedím ve vlhké cele a je mi smutno. Ještě před chvílí jsem byl svědkem zuřivé bitvy, ale teď už zase slyším jen vlastní dech a kapání vody. Písek se přesypal. Kdysi se přede mnou rozprostíralo moře svobody, oceán možností. Teď se můj svět smrskl na tři stěny a mříž. Kdysi jsem byl thegn, veliký kapitán, nadějný vůdce svého klanu. Teď jsem jen další vězeň, poslušně očekávající katovu sekyru. A za to všechno může jediný muž. Muž s mohutnými vousy. Muž, který mě zradil.

Bleskovky

  • 3. 6. 2020 - Expeditions: Viking mluví díky fanouškům česky, Fallen Order by se mohl dočkat v létě

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
1. května 2017
Recenze