FIFA 15

FIFA 15

Články

Electronic Arts se chlubí úspěšným hospodařením a slibuje Mirror's Edge 2 na jaro 2016

Jestliže výsledky hospodaření za třetí kvartál naznačovaly, že fiskální rok 2015 bude pro Electronic Arts úspěšný, čísla za poslední čtvrtletí a celý účetní rok to potvrzují a několikrát výrazně podtrhují. Rok a půl trvající vláda Andrew Wilsona v čele EA se soustředí na osvědčené značky, zavírání problematických studií (Maxis), rušení nedostatečně výdělečných her (F2P divize) a projektů, ukončení experimentů předchůdce Johna Riccitiella a obecně se snaží minimalizovat jakékoli rizika. A tohle všechno začíná nést ovoce. Na internetovou pověst EA to sice žádný vliv nemá, ale to podstatné se vedení EA daří: uspokojit požadavky akcionářů.

Další ročníky fotbálku FIFA od EA už budou bez českého komentáře

Pokud jste patřili k těm, kteří si ještě užívali český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného, máme pro vás špatnou zprávu. Podle Twitteru právě Jaromíra Bosáka se Electronic Arts rozhodli, že „do budoucna nepočítají s některými jazykovými mutacemi komentáře ... včetně češtiny...“ Otázkou zůstává, zda to znamená, že budou všechny verze komplet bez českého komentáře a nebo bude u X360 a PS3 použitá verze z minulých ročníků.

Best of 2014: Výsledky čtenářského hlasování o hru roku

Vyhlášení nejlepších her roku 2014 podle názoru redakce opět vyvolalo diskusi a řadu čtenářů vedlo k zamyšlení, jaké tituly je vlastně minulý rok zaujaly či bavily nejvíce. Jde o nedílnou součást procesu sestavení a vyhlášení jakéhokoli žebříčku a jsme za debatu rádi. Abychom ale neprezentovali jednostranně pouze názor redakce, dali jsme prostřednictvím čtenářského hlasování možnost, abyste skupinově svůj názor vyjádřili i vy - čtenáři. A nyní vám nabízíme výsledky hlasování, do kterého se vás, stejně jako minule, zapojilo několik tisíc.

Best of 2014: Nejlepší sportovní hra

Nemá cenu si nic nalhávat, kategorie sportovních her nepatří během našeho vyhlašování nejlepších her roku mezi ty nejdynamičtější. Stálice, které se v ní každým rokem objevují, si udržují neoddiskutovatelně vysokou kvalitu a zároveň si vzhledem ke svému každoročnímu vycházení nemohou dovolit zásadně vyniknout – protože čím více inovací přinesou v jednom roce, o to těžší to budou mít v roce následujícím. Při pohledu na minulé vítěze je ale patrné, že čas od času se přesto nějaká ze slavných sérií „utrhne“ a provede vývojový skok, který si zaslouží ocenění.

Electronic Arts velebí finanční úspěch Dragon Age: Inquisition a digitální distribuce

Pokud si přečtete meziroční finanční zprávu Electronic Arts k třetímu kvartálu fiskálního roku 2015, bude vám jasné, že se sice finanční úspěch čekal, ale ne v takovéto míře. Společnosti se daří meziročně zvyšovat zisky a jedním z největších strůjců úspěchu je kromě expandující digitální distribuce finanční úspěch Dragon Age: Inquisition, jaký v EA nečekali. Kromě spousty čísel z oblasti finančnictví ale zpráva načrtla i další budoucnost, kupříkladu pravděpodobně letošní vydání nového dílu Need for Speed a vánoční vydání Star Wars: Battlefront, z níž bude asi hlavní trumf EA letos.

Electronic Arts vyzkouší na konzolích model free to start hraní

Šéf Electronic Arts Andrew Wilson, se v rámci hovoru s investory rozpovídal o zkušenostech EA s free to play platebním modelem a možnou budoucností, jakou by se mohla jeho společnost vydat. Wilson totiž nakousl, že by se hráči na konzolích mohli v budoucnu dočkat free to start her. Tedy takových titulů, které si budou moci hráči v plné verzi zdarma rozehrát a pokud se jim bude líbit, koupí si plnou verzi, aby mohli titul dokončit.

Bleskovky

  • 17. 9. 2015 - Nejprodávanější hry na evropském trhu za první polovinu roku 2015: 1. GTA V, 2. FIFA 15, 3. Battlefield Hardline.

  • 11. 5. 2015 - Do Trezoru (The Vault) aplikace EA Access přibyla Xbox One verze FIFA 15.

  • 25. 3. 2015 - Na PSN byl spuštěn velikonoční výprodej. Za akční cenu můžete pořídit například Far Cry 4, FIFA 15, Demon's Souls, Trilogii Mass Effect či Metal Gear Rising: Revengeance.

  • 17. 3. 2015 - Britský žebříček prodejnosti 11. týdne roku 2015: 1. Grand Theft Auto V, 2. Dying Light, 3. FIFA 15.

  • 15. 3. 2015 - Britský žebříček prodejnosti 10. týdne roku 2015: 1. Grand Theft Auto V, 2. Call of Duty: Advanced Warfare, 3. FIFA 15.

  • 11. 2. 2015 - Britský žebříček prodejnosti 6. týdne roku 2015: 1. Call of Duty: Advanced Warfare, 2. GTA V, 3. Fifa 15.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
6. října 2014
Recenze