Guild Wars 2
Věková dostupnost

Guild Wars 2

Články

Naši Davidové a Goliášové: Malé hry, které byly lepší než giganti

Jednotlivým žánrům herního průmyslu vládnou železnou pěstí těžko porazitelní obři. Když se řekne týmová střílečka, hned vás asi napadne Overwatch nebo CS:GO. Když se řekne battle royale, vytane vám na mysli nejspíš Fortnite. Kartičky: Hearthstone. Fotbal: FIFA. A tak dále. Nám se ale občas líbí menší, méně úspěšné projekty, o kterých se zas tolik nemluví. Pokud vás zajímá, kteří mrňousové podle názoru naší redakce prostřelili obrovi lebku prakem, čtěte dál.

Spoluzakladatel a prezident studia ArenaNet odchází, údajně dělal na novém Guild Wars

Mike O’Brien stál u zrodu studia ArenaNet před dávnými devatenácti lety. Tehdy si spolu s dalšími šesti vývojáři vysnili mix RPG a strategie, online svět, do kterého budou stále přidávat nový obsah, a to vše s přívětivějším byznys modelem, než který tehdy v roce 2000 hráči znali. V obývacím pokoji jeho bytu se pustili do něčeho, co později vešlo ve známost jako Guild Wars. Avšak pro O’Briena nyní tahle cesta skončila.

Autoři Guild Wars 2 čelí masivnímu propouštění

ArenaNet, bellevueské studio stojící za populárními onlinovkami ze série Guild Wars, zřejmě přijde o velkou část svého personálu. Dceřiná společnost jihokorejského NCSoftu trpí klesajícím zájmem hráčů, ani přes vlnu propouštění se nicméně ArenaNet neplánuje o Guild Wars 2 přestat starat. Zatím se neví, kolika ze zhruba čtyř set zaměstnanců se restrukturalizace firmy dotkne.

Datadisk Path of Fire pro Guild Wars 2 vás pošle zachraňovat draky do Křišťálové pouště

V MMORPG Guild Wars 2 brzo bude pořádně horko, a to hned ze dvou důvodů. Jednak se v chystaném datadisku Path of Fire hráči utkají s bohem války a ohně Balthazarem. A jednak k tomu všemu dojde v poušti, konkrétně regionu Crystal Desert a sousedním království Elona známém už z prvního dílu. Cesta ohně kromě toho přinese nové oře, specializace a pochopitelně také propracovanou příběhovou linku.

Epizoda Rising Flames zatopí hráčům Guild Wars 2 už příští týden

MMORPG Guild Wars 2 se po čase zase připomíná novým trailerem, který láká na třetí sezónu Living World. Ta má za cíl onlineový svět hry oživit pravidelným vydáváním rozšíření či malých datadisků, které hru a její svět posouvají příběhově i hratelností o kousek dál. V tomto případě konkrétně směrem k plamenům, protože hlavním tématem druhé epizody je už podle názvu Rising Flames oheň.

Bleskovky

  • 11. 7. 2022 - Reboot Fable bude mít novou šéfku scénáře

  • 28. 7. 2021 - MMORPG Guild Wars 2 dostane nové rozšíření

  • 26. 8. 2020 - MMORPG Guild Wars 2 na podzim konečně dorazí na Steam

  • 25. 6. 2015 - Poslední patch pro Guild Wars 2 do hry přidává novou transsexuální postavu s jménem Sya.

DLC

Guild Wars 2: Path of Fire
Guild Wars 2: Path of Fire
RPG, Online
PC
22. září 2017
Guild Wars 2: Heart of Thorns
Guild Wars 2: Heart of Thorns
RPG, Online
PC
23. říjen 2015
Guild Wars 2: End of Dragons
Guild Wars 2: End of Dragons
RPG, Online
PC
28. únor 2022
Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
28. září 2012
Recenze