Nvidia radí, s jakou grafickou kartou rozjedete GTA V na maximální nastavení
zdroj: tisková zpráva

Nvidia radí, s jakou grafickou kartou rozjedete GTA V na maximální nastavení

16. 4. 2015 17:30 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Grand Theft Auto V je bezesporu jedním z nejdůležitějších PC titulů letošního roku a není tedy divu, že se kolem něj točí i výrobci grafických karet. Nvidia i AMD promptně vydali ovladače pro své grafické karty a předhání se v tom, kdo nabídne majitelům hry lepší zážitek. Nvidia se třeba pochlubila s poměrně užitečnou tabulkou, kde je jasně vidět, která karta je vhodná pro dané nastavení hry. Dozvíte se kupříkladu, že na rozlišení 3840x2160, s maximálním nastavením v options a 4x TXAA antialiasingem potřebujete mít pod kapotou svého počítače GeForce GTX Titan X a to hned třikrát v SLI.

Tabulku si můžete prohlédnout níže, ale neradujte se že karta,  o které jste mysleli, že už není takové dělo, nakonec Grand Theft Auto V utáhne v nečekané kvalitě. Všimněte si pod tabulkou připsané informace, že odhad odpovídá sestavě, ve které je Intel i7–47v  70K s 16 GB DDR3 RAM. Takže žádné ořezávátko.

GTAV_naroky zdroj: tisková zpráva

Nový ovladač od Nvidia, optimalizovaný pro GTA V, by měl logicky zlepšit výkon a hlavně SLI konfiguraci. Výrobce se v tiskové zprávě samozřejmě chlubí vychytávkami jako je Nvidia GameWorks Percentage Closer Soft Shadows, která zlepšuje vykreslení stínů v tom smyslu, že, stejně jako v reálném světě, pozvolna zjemňuje stín v závislosti na vzdálenosti od objektu, který stín vrhá.

Nicméně se stínovou technologií se nenechává zahanbit ani AMD, která GTA V zahrnula do programu Gaming Evolved, v jehož rámci s novými ovladači ve hře funguje technologie Contact Hardening Shadows - vytváří jemnější a realističtější stíny. Položku najdete v nastavení pod AMD CHS. Takže ať už máte grafiku od Nvidia, nebo AMD, v Grand Theft Auto V byste měli mít stíny zase o něco bližší těm reálným.

Nejnovější články