Sony prý společně s PlayStation 4 Neo oznámí i Slim verzi standardní PS4
zdroj: tisková zpráva

Sony prý společně s PlayStation 4 Neo oznámí i Slim verzi standardní PS4

22. 8. 2016 13:32 | Hardware | autor: Adam Homola |

Sony na 7. září naplánovala tiskovou konferenci, k jejímuž obsahu se zatím oficiálně nevyjádřila, ale očekává se přítomnost jak PlayStation VR, tak již potvrzené PlayStation 4 Neo. Vedle toho by mělo podle zdrojů The Wall Street Journal dojít také na představení nové verze základní PlayStation 4 - tradiční Slimky.

Podle WSJ hodlá Sony Slim verzi PS4 prodávat společně s výkonnější PlayStation 4 Neo i v následujících letech. Neo tak podle všeho nebude v budoucnu jedinou novou konzolí na trhu a klasická PS4 se dočká, po vzoru svých předchůdců, očekávaného zeštíhlení.

Podle The Wall Street Journal už Sony omezila výrobu současné verze PlayStation 4, aby se stávající zásoby mohly včas vyprodat a být nahrazeny Slim verzí. Ostatně, PlayStation 4 je na trhu už tři roky, je nejvyšší čas na zeštíhlenou verzi.

Na důvěryhodnosti zatím nepotvrzeným informacím přidává očividná snaha Sony nalákat na PS4 Neo hardcore hráče, zatímco casual publiku bude i nadále stačit vylepšená a štíhlá PS4, dostupná zřejmě za nižší cenu. Vyprazdňování skladů by navíc mohlo značit snahu uvést novou konzoli do prodeje krátce po jejím oznámení - nebo hned po něm.

Neoficiální fotky údajné Slim verze PlayStation 4. Zdroj: AGD

Zeštíhlením nedávno prošel Xbox One, který se v bílé barvě a s přízviskem „S“ dostal na trh teprve před několika týdny. Microsoft není pozadu ani co do výkonnější varianty Xbox One, když letos na E3 oznámil Project Scropio – údajně nejvýkonnější konzoli na trhu. Kdy se dostane na pulty obchodů PlayStation 4 Neo, se snad dozvíme v září. Microsoft každopádně vydá Scropio až na konci příštího roku.

Pravděpodobně ještě letos bychom se měli dozvědět také konkrétní oficiální informace o třetím hráči na trhu - konzoli Nintendo NX, která by měla jít do prodeje v březnu příštího roku. Teoreticky se tak dá očekávat, že Sony bude směřovat PlayStation 4 Slim na letošní rok, zatímco PlayStation 4 Neo na druhou polovinu příštího roku, nicméně stále před Scorpio. Více se ale dozvíme 7. září.

Nejnovější články