Sony ukázala novou řadu periferií pro PlayStation 4 včetně vylepšeného DualShocku 4
zdroj: tisková zpráva

Sony ukázala novou řadu periferií pro PlayStation 4 včetně vylepšeného DualShocku 4

8. 9. 2016 14:50 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Společně s představením PlayStation 4 Pro Sony představila i řadu nových periferií pro konzoli PlayStation 4. Ty budou fungovat se všemi typy konzole, ne jen Pro verzí. V první řadě je mezi novinkami vylepšená verze DualShocku 4. Ta bude mít světelný indikátor i v úzkém proužku na touchapdu, takže si lépe všimnete co vám hra skrz barvu signalizuje. Navíc bude mít funkční komunikaci skrze USB, takže máte alternativu k tradičnímu Bluetooth. Stát bude 59 eur (cca 1600 korun) a k dostání bude v černé, červené a modré.

Nová PlayStation Camera přináší především designové změny, které jsou ale ve skutečnosti velmi šikovné. Pokud jste zkoušeli nastavit původní kamerku, jistě víte, že v některých úhlech je potřeba pořádně přitlačit, aby ji třeba nezvedal kabel a celkově nebyla moc uživatelsky příjemná z hlediska umístění. Nová, kulatá verze kamery nabídne i tradiční klips, jaký znáte z PC webkamer, díky čemuž ji půjde snadno připnout i na horní lištu TV apod. Cena je opět 59 eur (opět cca 1600 korun).

PS 4 periferie zdroj: tisková zpráva

Stojánek pro vertikální umístění konzole bude odpovídat PS4 Slim a Pro, takže jej nevyužijete s první verzí konzole. Podle toho, jaký nástavec použijete, pak stojan poslouží pro Slim nebo Pro verzi. Jinak zde není nic rafinovaného a cena je 19 eur (515 korun).

PS 4 periferie zdroj: tisková zpráva

Poslední novinkou je Platinum Wireless Headset, tedy nová verze sluchátek. Když opomineme design, jímž se Sony chlubí, hlavní je, že nabídne 7.1 virtuální zvuk, který používá 3D technologii z dílen Sony. Z té budou těžit hry, které využívají 3D zvuk. Sluchátka mají i skrytý mikrofon potlačující hluk, jsou kompatibilní s PlayStation  VR a přes 3,5mm jack je připojíte i k jiným zařízením. Cena Platinum Headsetu je 179 eur (cca 4840 korun).

PS 4 periferie zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články