Xbox One představuje přepracované uživatelské rozhraní
zdroj: tisková zpráva

Xbox One představuje přepracované uživatelské rozhraní

21. 9. 2015 16:11 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Jedna z věcí, která mne na práci s Xbox One opakovaně iritovala bylo uživatelské rozhraní, které mi přišlo neintuitivní jak jen to jde. To by se ovšem v budoucnu mělo změnit, protože Microsoft dává do rukou prvním testerům k vyzkoušení preview update, který obsahuje radikálně pozměněnou Home obrazovku a ovládání. Jak vše bude fungovat vám předvede video, které najdete v článku.

Poselství změn je celkem jasné – odstranit uživatelské tápání a co nejlépe soustředit užitečné funkce co nejblíže v rámci obrazovky. Interface nyní bude konečně fungovat i po vertikále, přičemž kromě klasického skrolování půjde skočit zpátky na začátek stiskem triggeru. Stejně tak vás stisknutí triggeru dostane v vaším připnutým aplikacím a hrám a těm, které jste měli naposledy spuštěné.

Dobře vypadá nový Guide, který vám pomocí jednoho stisku Xbox tlačítka nabídne nejvyužívanější funkce jako jsou Settings, přístup k seznamu přátel či hráčů, se kterými jste právě hráli, Snap, přehledně rozřazené Notifications a zprávy. Nicméně, nemá smysl slovně popisovat to, co mnohem lépe, názorně, ukáže video. Osobně jsem za změnu v uživatelském rozhraní Xboxu One rád, protože se zdá, že konečně budou užitečné a užívané funkce při ruce bez nutnosti složitě se k nim proklikávat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články