House of the Dying Sun

House of the Dying Sun

Články

Vyšla plná verze pochmurné vesmírné akce House of the Dying Sun

Po více než dvou letech dospěl do klíčového bodu vývoj vesmírné akce House of the Dying Sun, která měla původně mnohem méně poetický název Enemy Starfighter. Na Steamu vyšla plná verze téhle příběhové taktické akce, která vás postaví do čela Harbinger Fleet, elitní jednotky, která má za úkol likvidovat nepřátele vašeho vesmírného impéria, jehož existence se blíží svému konci. Váš vládce je mrtvý, ale vy máte za úkol pomstít se a k dispozici máte špičkové stíhačky Executor Mk. II a dostatek munice i nepřátel.

Vesmírná střílečka House of the Dying Sun kráčí ve stopách TIE-Fighter a Descent: Freespace

Více než dva roky jsme nepsali o ambiciózním projektu Enemy Starfighter, což měla být vesmírná střílečka s procedurálně generovaným obsahem a dramatickými bitvami od vývojáře Mika Tipula. Tento cíl zůstává, jen už se hra nejmenuje Enemy Starfighter, nýbrž House of the Dying Sun, a bitvy nejsou procedurálně generované. Jak se od zítřka můžete sami přesvědčit v early access verzi, která bude dostupná na Steamu, House of the Dying Sun se proměnila v do puntíku nadesignovanou vesmírnou střílečku s kampaní a podporou virtuální reality. A pořád vypadá hezky. Vlastně čím dál tím lépe.

Vesmírná střílečka Enemy Starfighter se připomíná novým videem

Projekt bývalého vývojáře z Bungie, Mika Tipula sice nevyhraje ocenění za nejoriginálnější název, ale na tom u Enemy Starfighteru nesejde. To, co je důležité, je samotný žánr, kterým je vesmírná střílečka, která vás posadí do kokpitu stíhacího letounu a ještě vám dá pod velení celou flotilu.

Kdo nemá Homeworld, dá si tam Enemy Starfighter?

Taky už máte plné zuby vesmírných simulátorů? MY NE. Nebo alespoň ne takových, které sází i na něco víc, než je pouhý stesk po zemdlelém žánru. Enemy Starfighter je čerstvý přírůstek do především Kickstarterem živené renesance kosmického poletování a střílení a zaplaťpánbůh se od všech těch Elitářů a Star Citizenů na pohled liší: jednak svou barevnou paletou, ale hlavně příslibem propracované, dynamicky generované kampaně, ve které jako pilot stíhačky vedete dobyvačné tažení císařské armády.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
16. listopadu 2016
Recenze