ICO
Věková dostupnost

ICO

Články

Sony prodala přes 18 milionů kusů PS4 a v US spustí předplatné streamovací služby PlayStation Now

Sony zaznamenala během vánočních svátků prodejní úspěch. Prodala 4,1 milionů kusů konzole PlayStation 4 a celosvětově se tedy dostala na metu 18,5 milionů prodaných kusů. Zároveň společnost oznámila počet předplatitelů PlayStation Plus, který dosahuje 10,9 milionů. Nejde ale o jediné novinky z tábora Sony.

GDS 2013: František Fuka - Nezávislí vývojáři, naděje lidstva

Na GDS 2013 byla přednáška Františka Fuky označena jako "keynote" a zahájila celý program. My vám ji přinášíme přesně v opačném gardu - jako poslední třešničku na dortu. Faktem je, že povídání s názvem "Nezávislí vývojáři, naděje lidstva" je svým tématem přístupné opravdu komukoliv. Nejde o odbornou přednášku, ale spíše o zamyšlení nad tím, jaké hry Františka v posledních letech zaujaly a proč.

Zahrajte si God of War a ICO na PS Vita

Sony nadělila majitelům handheldu PS Vita nedávno toužebně očekávanou možnost hrát na něm hry z původního PSOne (i když to teda má své mouchy masařky), a nyní jim předhazuje další, potenciálně zajímavou, možnost: hrát na PSV skrze funkci Remote Play (takže se data streamují z PS3 do handheldu) tituly God of War Collection a ICO/Shadow Of The Colossus Collection.

ICO a Shadow of the Colossus Collection se připomíná videem

Už za dva dny vyjde kompilace dvou her, které by neměly chybět žádnému pravověrnému hráči, potažmo tedy vlastníkovi PS3, který je nevlastní v původní podobě pro PS2.

Ozdravná videa z HD verzí ICO a Shadow of the Colossus

Některé hry by se měly předepisovat v lékárnách jako medicína přinášející zpět chuť k jídlu, respektive k hraní. Zejména v těžkých případech otravy monotónní herní produkcí bez duše a silného autorského vkladu. ICO i Shadow of the Colossus léčily výše popsané neduhy velmi účinně už v době svého původního vydání (ICO - 2001/2002, SotC - 2005/2006) a k užitku budou určitě i letos na podzim, až obě hry vyjdou v rámci speciální kolekce navlečené do HD kabátu, což znamená trošku hezčí grafika a hlavně bezproblémový chod na PS3 (ne každý má původní model se zpětnou kompatibilitou).

Zapomenutý japonský klenot ICO omládl v novém traileru

Říká vám něco slovo „Ico“? Že ne? Tak to se styďte! Jde totiž dost možná o jednu z...

Bleskovky

  • 12. 9. 2018 - Fumito Ueda, autor Ico, Shadow of the Colossus a The Last Guardian, pracuje na nové hře. Prozradil to japonskému magazínu Famitsu.

  • 16. 6. 2015 - The Last Guardian vyvíjí společnost s názvem genDesign, která se skládá z Famito Uedy a bývalých vývojářů her ICO a Shadow of the Colossus. (+ box art)