Kim

Kim

Články

První velký update přidává do Kim dobové fotoalbum a průvodce

Kiplingovská adventura Kim si z naší recenze odnesla lehce nadprůměrnou šestku s výtkou, že hru trápí především technické nedostatky. Mnoho z nich by měl napravit právě první velký update, který přináší řadu oprav i nové prvky hratelnosti. V první řadě je to fotoalbum, kde se shromažďují fotografie a popisky míst, které jste ve svých předchozích hrách navštívili. Fotky pochází z archivů Britské národní knihovny a texty pak dobových viktoriánských cestovatelských průvodců.

Adventura Kim za pár dní představí nelehké dospívání v koloniální Indii

Původně plánované datum vydání kiplingovské adventury Kim stále platí a nezávislý tým Secret Games Company s ní opustí early access programu již 24. října. Budete se moci ponořit do adventury s RPG prvky a především košatých dialogů, v atraktivním a málo využívaném prostředí koloniální Indie. Kim nabídne hned 17 měst a 450 náhodně generovaných lokací, jež se budou rozkládat od Afghánistánu až po Himaláje.

Kiplingovská adventura Kim před vás během pěti let života předloží řadu rozhodnutí

Kim se odehrává v koloniální Indii a přímo vychází z Kiplingova stejnojmenného románu. Žánrově jde o adventuru se survival prvky a částečně procedurálně generovaným prostředím, která je dělaná pro opakované hraní. Pokud jste již zkusili early access verzi hry nebo jste se začetli do naších prvních dojmů, víte, že ve hře se ujímáte role teprve třináctiletého sirotka. 

Dojmy z hraní: RPG adventura Kim nabízí důstojné zpracování Kiplingova románu

Do Indie koloniálního období, časů Kiplingových románů, se příliš her nevydává. A když už to dělají, nedopadá to, podobně jako Arbaazova avantýra, nikterak slavně. Orientu chtivý hráč má k dispozici například ještě dialogové RPG Unrest, to ale rozhodně není hrou pro každého. Situaci se snaží napravit Kim, průzkumnická RPG adventura viděná shora, zasazená do Indie, když ještě byla perlou v koruně britské.

Příběhová adventura Kim oživí románovou klasiku Rudyarda Kiplinga

Rudyard Kipling je sice znám především kvůli Knize džunglí, nicméně k jeho stěžejním dílům patří vynikající román Kim, který se odehrává v Indii a sleduje takzvanou Velkou hru - zákulisní soupeření Ruska a Velké Británie o území střední Asie. Hlavním hrdinou je Kimball O'Hara, sirotek žijící na ulicích Láhauru, jehož osudy můžete rozehrát v konverzační survival adventuře Kim, která se objevila na Kickstarteru.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
22. listopadu 2016
Recenze