Left 4 Dead

Left 4 Dead

Články

Valve v žádném případě nedělá na Left 4 Dead 3

Poté, co jeden z představitelů čínského HTC Vive během své prezentace zmínil zkratku LFD3 a na YouTube kanále specializovaném na novinky od Valve se objevilo hned několik zombie hlaviček, byl internet na chvilku v pozoru. Že by se chystal návrat zombíků ve velkém stylu? Jen si dejte zase klidně pohov. Na Left 4 Dead 3 se sice pracovalo, projekt je ale už dlouho mrtvý.

Vzpomínáme: Left 4 Dead je hra, která klamala tělem

Když jsem poprvé spustil Left 4 Dead, nevěděl jsem nic o tom, co za hru to vlastně je... a byl jsem ohromen. Tak kvalitně udělanou modifikaci na Source Enginu aby jeden pohledal! Pozdější zjištění, že jde o plnohodnotnou hru za peníze, dost zchladilo můj entusiasmus, zpětně však vystihuje, jak mocně tahle hra klamala tělem. Left 4 Dead, které vyšlo před jedenácti lety, 18. listopadu 2008, totiž právě skrze svou jednoduchost dovedlo nabídnout spoustu nečekaných scénářů.

Valve po dvanácti letech opouští scenárista a propagátor VR Chet Faliszek

Poslední z velké scenáristické trojky Wolpaw – Laidlaw – Faliszek opustil Valve. Chet Faliszek oznámil, že po dvanácti letech odchází z této firmy. Jako důvod odchodu uvedl, že nejde o nic dramatického, prostě chce po tolika letech změnit prostředí. „Vydal jsem pár skvělých her, nějaký ten úžasný hardware a chtěl jsem prostě změnu.“

Zahrajte si nikdy nevydanou kampaň The Dam pro Left 4 Dead

Skoro by se chtělo říct, že poté, co Turtle Rock Studios skončili s prací na Evolve, nemají co dělat, a tak z nudy vydávají přídavek pro Left 4 Dead. Jde o nikdy nevydanou a nedokončenou kampaň pro kooperativní střílečku Left 4 Dead s názvem The Dam, která vás zavede do lokace, kde dominuje přehrada.

Bleskovky

  • 27. 4. 2022 - Adventura The Walking Dead od Telltale byla původně spin-offem Left 4 Dead

  • 23. 6. 2021 - Hrdinové Left 4 Dead se vrací alespoň skrze Zombie Army 4: Dead War

  • 24. 10. 2019 - Chystá se crossover mezi Left 4 Dead a Dying Light.

  • 14. 3. 2019 - Autoři Left 4 Dead oznamují kooperativní zombie střílečku Back 4 Blood.

  • 28. 12. 2017 - Ve věku 89 let zemřel Jim French - dabér Billa z Left 4 Dead a Grigoriho z Half-Life 2.

  • 15. 12. 2016 - Turtle Rock Studios (Left 4 Dead) připravuje zcela novou free-to-play kooperační FPS pro PC a konzole.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
24. listopadu 2008
Recenze