Maize

Maize

Články

Adventura Maize servíruje mluvící kukuřici a naštvaného ruského medvídka

Nejsem si úplně jistý, co konzumovali ve studiu Finish Line Games při vymýšlení konceptu puzzle adventury Maize, ale výsledek jejich práce je asi všeříkající. Takže: Jste na farmě, kde se vědcům kvůli nepochopenému vládnímu rozkazu podařilo vypěstovat myslící a mluvící kukuřici. A protože jde o vládní projekt, zamotali se do toho i Rusové. Jenže v podobě věčně namíchnutého plyšového medvěda Vladdyho, který vám bude s největším odporem pomáhat řešit… něco.

Nevrlý ruský medvídek zvěstuje, že v prosinci oživne kukuřice v Maize

Do vydání adventury Maize zbývá jen měsíc, jak oznámil nový trailer, a my pořád nevíme mnoho o tom, co se v ní bude dít. Respektive, informací máme spoustu, ale nějak se nedaří tuhle snůšku bizarních ingrediencí poskládat do nějakého celistvého obrázku. Nicméně, když se podíváte na jádro hry, mělo by jít o adventuru, v níž primárně řešíte puzzly, přičemž se na svět díváte očima hlavního hrdiny. To je vlastně docela normální, jenže jakmile dojde na zasazení Maize, vše se utrhne ze řetězu příčetnosti.

Šílená adventura Maize kombinuje myslící kukuřici, Akta X a humor Monty Pythonů

Některé nápady na hry jsou podivné, jiné nepříčetné a pak je tu extrémní kategorie, kam spadá i Maize. Jde o nezávislou adventuru malého kanadského studia Finish Line Games, která se točí kolem myslící kukuřice. Podle vyjádření autorů v sobě bude kombinovat styl vtipnějších epizod Akt X s humorem Monty Pythonů. Děj se odehrává na farmě, kde pracovali dva vládní vědci. Jen poněkud špatně pochopili jeden rozkaz úředníka a výsledkem je kukuřice, která myslí a má oči a ústa.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
3. února 2017
Recenze