Monaco: What's Yours is Mine

Monaco: What's Yours is Mine

Články

Best of 2013: Nejlepší indie (nezávislá) hra

Netajím se názorem, že jakákoli „indie“, respektive česky „nezávislá“ scéna už dávno přerostla věk hájení, kdy by bylo potřeba chránit jí před velkými, zlými hrami, kdykoli se člověku chce vyhlásit nějakou anketu nebo mluvit například o žánrech. Pořád ale platí, že navzdory čím dál pohyblivějším definicím pozná člověk nezávislou produkci víceméně po čuchu. V šedi mainstreamové produkce to ostatně není žádná věda! Nezávislé jsou jednoduše takové hry, které vznikají bez dozoru marketingových oddělení, a mohou si díky tomu dovolit vysokou míru tvůrčí svobody. Jak s touhle svobodou ti tvůrci naloží, to už záleží jenom na nich. Mohou bažit po zisku úplně stejně, jako vysokorozpočtové bestsellery, ale nehrozí jim rozmělnění autorské vize. A ta se může bez závislosti na představách vyšších míst vyloženě utrhnout z řetězu.

Stealth arkáda Monaco se připomíná rozverným trailerem

Že hry v pohledu ze shora nejsou ani omylem mrtvé, dokazuje chystaný "simulátor zloděje" Monaco...

Bleskovky

  • 25. 6. 2018 - Službu Xbox Game Pass opustí na konci června hry Bard’s Gold, Resident Evil 6 a Monaco: What’s Yours is Mine.

  • 28. 8. 2014 - Členové Xbox Live Gold programu získají v srpnu 2014 zdarma Xbox One titul Super Time Force. Majitelé X360 obdrží Monaco: What’s Yours is Mine a Halo: Reach.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
25. května 2013
Recenze