Novus Inceptio

Novus Inceptio

Články

Sledujte Fight Club #416 o nové české hře The Wild Age

V dnešním Fight Clubu do našeho studia zavítá Martin Markus Mastný, tvůrce survival sandboxu Novus Inceptio na pomezí sci-fi a fantasy, ale také nové strategie z žánru tower defense The Wild Age. Martin hry kromě vývoje stejně jako my taky aktivně hraje, takže probereme, co ho v poslední době nejvíc zaujalo i jaké má se svými projekty plány do budoucna.

Na blížícím se Gamescomu bude vůbec poprvé v historii český stánek s několika domácími studii

Gamescom patří k největším herním výstavám roku již mnoho let, a dosud na něm chybělo jakékoli výraznější zastoupení české scény. V tomto směru bude letošní ročník opravdu významný, protože vůbec poprvé v historii zde bude stát čistě český stánek. Do jeho útrob se vměstnalo celkem pět tuzemských studií.

Český sandbox Novus Inceptio slaví první narozeniny bonusy a odměnami pro hráče

Je tomu právě rok od chvíle, kdy se na Steamu v předběžném přístupu objevil ambiciózní český survival sandbox Novus Inceptio, vzdáleně připomínající úspěšné tituly jako ARK: Survival Evolved nebo Rust. První narozeniny je samozřejmě potřeba pořádně oslavit, i když hru od dospělosti (čti: plné verze) dělí ještě pořádný kus práce. Všichni hráči se tak můžou až do konce týdne těšit na speciální událost, během níž na ně po spuštění hry čeká unikátní předmět v podobě hezké pamětní sošky, nových achievementů, nebo zdvojnásobené rychlosti získávání zkušeností.

Seznam výherců, kteří získali lístky na vyhlášení cen Česká Hra Roku 2015

V rámci festivalu animovaných filmů Anifilm se ve dnech 6. a 7. května koná v Třeboni tradiční videoherní akce GameDay, která pro návštěvníky představuje ideální příležitost seznámit se s domácí herní scénou. Krom přednášek tuzemských vývojářů a možnosti zahrát si tituly českých i zahraničních tvůrců je ale součástí GameDay 2016 i vyhlášení nejlepší české hry za rok 2015. A právě na tuhle slavnostní událost se třicítka vylosovaných, kteří se zapojili do naší soutěže, dostane zadarmo. Pokud jste soutěžili, hledejte své jméno v článku. Tady je kompletní seznam.        

Přidaný singleplayer je pouze první z velkých novinek českého survivalu Novus Inceptio

Od představení českého titulu Novus Inceptio hra nabírá mezi fanoušky onlinovek víc a víc příznivců. Odezva byla pozitiní nejen u nich, ale i napříč médii a na to konto Martin Mastný v novém oznámení komunitě okolo hry děkuje, ohlíží se za dosavadními úspěchy a slibuje na hře pilně pracovat i v budoucnu. To znamená velké množství novinek, jimž vévodí nedávné přidání singleplayeru.

Do TOP 100 indie her za rok 2015 se dostalo 5 českých projektů

S koncem roku přichází tradiční rekapitulace povedeného, zpackaného, nejhoršího a nejlepšího. Vyhlašovat nej – horší/lepší hry budeme tradičně přes svátky i na Games, ale tentokrát chceme upozornit na jinou anketu. V tradičním hlasování portálů IndieDB a ModDB o nejlepších 100 nezávislých her a modifikací se dostalo mezi nejlepší hned několik českých projektů a šance, že se alespoň některý z nich procpe i do TOP 10 je také reálná. Navíc to můžete ovlivnit, protože hlasování stále běží.