Srovnání grafiky Far Cry 2 s Crysis
zdroj: tisková zpráva

Srovnání grafiky Far Cry 2 s Crysis

20. 10. 2008 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Neoficiální africký mód do Crysis se pokouší srovnat oba velikány na poli PC grafiky a docela se mu to daří. + ATI PATCH

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Srovnávat nesrovatelné je oblíbenou činností fanoušků počítačových her a s vydáním napjatě očekávané africké akce Far Cry 2 se víc než kdy jindy nabízí otázka, jak si střílečka bude stát v porovnání s Crysis, tedy nepsaným vůdcem v grafice PCčkových FPS.

Zásadní potíž ale tkví v tom, že oba tituly se odehrávají v sice exotickém, ale jinak odlišném prostředí a srovnávat je tak přímo nelze. Jednou z cest jsou čerstvě uvolněné obrázky z fanouškovského módu Far Crysis, který se snaží plně využít grafických výdobytků CryEngine 2 a přenést je z Tichomoří na černý kontinent. Jistě lze namítnout, že fanouškovskou práci (jakkoliv kvalitní a s použitím profesionálních modelů a textur) těžko srovnávat s výsledkem mnohaletého snažení Cryteku. Zároveň je však trojice následujících obrázků asi nejblíž tomu, kam se při pokusu o porovnání těchto dvou titánů lze teď, ještě před vydáním Far Cry 2, vůbec dostat:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázky z Far Cry 2 (vlevo) vs. Far Crysis mod (vpravo)

Mimochodem, ATI výjimečně stihlo v předstihu vydat první hotfix) (44 MB) pro Far Cry 2, který má v PC verzi zlepšovat výkon všech karet od ATI v DX10 a u DX9 alespoň těch zapojených v Crossfire (viz kompletní seznam karet).

P.S. přestože se nechystá demo, každý si podle aktuálního zjištění TISCALI bude moci díky nezvyklému kroku UbiSoftu sám otestovat, jestli jeho počítač Far Cry 2 utáhne (více o tom snad brzy).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Srovnání detailů v Dead Space na PC  [16.10.2008 08:08 - levis]
Srovnání obrázků z PC a X360 Grand Theft Auto IV  [12.10.2008 14:14 - levis]
Srovnání grafických detailů Crysis Warhead  [4.8.2008 22:22 - levis]
zdroj: Crymod, PC Games

Nejnovější články