Ori and the Blind Forest
Věková dostupnost

Ori and the Blind Forest

Články

Switch by časem mohl umět streamovat hry z Xbox Game Pass

V poslední době se o Microsoftu a jeho plánu rozrůst se do opravdu velké šířky dozvídáme poměrně často. Před měsícem jsme uslyšeli prohlášení, že jejich streamování her přes Project xCloud má být v podstatě herní Netflix. Následně bylo potvrzeno, že se Xbox Live chystá v podobě aplikace na iOS, Android a Switch. A nyní se spekuluje, že byste na přenosné konzoli od Nintenda mohli využít svůj Xbox Game Pass k hraní her z celé knihovny.

Best of 2015: Hra roku

Kostky jsou vrženy, ale jenom ty naše, protože každý z vás má samozřejmě svůj vlastní pohled na to, které hry byly v roce 2015 nejlepší, nejbarevnější, nejhezčí, nejtěžší, nejšílenější nebo nejkulaťoulinkatější. Dokud se ale můžeme bavit či handrkovat, že nejlepší byla ta či ona hra a vzájemně se neshodnout, znamená to právě, že i rok 2015 byl na opravdu kvalitní hry bohatý prakticky ve všech žánrech. A nám se v zástupu všemožných akcí, RPG, adventur, nezávislých i závislých her a strategií nejvíce líbila následující desítka. Zároveň připomínáme, že ještě pořád máte čas volit svou hru roku (a nepovinně také nej hry v žánrových kategoriích) v rámci čtenářského hlasování. Jeho výsledky oznámíme do konce týdne.

Best of 2015: Nejlepší akční hra

Široký záběr akčního žánru nejlépe dokládá výběr her, které jsme v redakčním žebříčku zařadili do nejlepší pětky. Není se ale čemu divit, akční hry patří k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším, ale také k nejvhodnějším, aby do sebe absorbovaly postupy a pravidla her všemožných jiných typů. Výsledkem byla i loni velmi pestrá nabídka titulů, které jsou sice v základu akční, ale klidně by obstály i v jiných kategoriích. Do naší „top pětky“ se z nich nakonec dostaly následující kusy.

Best of 2015: Překvapení roku

Rok 2015 nebyl na překvapení vůbec chudý. Na světlo světa se dostaly dlouho vyvíjené a několikrát odložené projekty, jiné hry překvapily zase svým stylem nebo tím, že zadupaly pomyslného krále žánru do země. Příjemné rovněž je, že nás v uplynulém roce překvapovaly hry prakticky ve všech žánrových kategoriích, jak dokazuje pětice, která nám zůstala po redakčním dohadování.

Herní pořad Games TV vybírá 10 nejlepších her roku 2015

Žebříčky, všude samé žebříčky. S koncem roku se jim nelze vyhnout, ale náš herní pořad na to šel po svém. Než se začnete rozohňovat nad umístěním jednotlivých her, nezapomeňte ho dokoukat do konce!

Nový LEVEL 251 rozebírá umělou inteligenci a svět podle Valve

Přišel čas načít novou dvěstěpadesátku. Spolu s 251. číslem Levelu do ní můžete vkročit i vy, a troufneme si tvrdit, že nebudete litovat. Na stáncích, v obchodech JRC/Brloh a v elektronických distribucích Floowie a Publero najdete po měsíci opět pořádnou dávku zajímavého čtení o hrách a obecně o všem, co s nimi souvisí. Konkrétně například rozhovor s legendárním Paulem Neurathem, obří téma o umělé inteligenci, článek o budoucnosti herního světa v podání Valve a mnoho dalšího.

Bleskovky

  • 19. 8. 2019 - Kompletní edice Ori and the Blind Forest vyjde na Switchi 27. září.

  • 25. 1. 2017 - Thomas Mahler (game director hry Ori and the Blind Forest) označil Xbox Scorpio za next-gen konzoli.

  • 13. 6. 2016 - Neoficiálně: Ve vývoji je pokračování Ori and the Blind Forest s názvem Ori and the Will of the Wisps.

  • 24. 5. 2016 - V polovině června dorazí na pulty obchodů krabicová PC a Xbox One verze hry Ori and the Blind Forest: Definitive Edition.

  • 24. 2. 2016 - Martin Sahlin (vývojář Ori and the Blind Forest) prozradil, že by rádi vyvíjeli hru pro novou konzoli od Nintenda, ale společnost je ignoruje.

  • 23. 12. 2015 - Ori and the Blind Forest Definitive Edition si budou moci majitelé PC a Xbox One zahrát na jaře 2016.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Hodnocení čtenářů:
100/100
Datum recenze:
16. března 2015
Recenze