Arma 3 čeká do roku 2018 minimálně 5 DLC a řada updatů
zdroj: Vlastní foto autora

Arma 3 čeká do roku 2018 minimálně 5 DLC a řada updatů

22. 10. 2016 14:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Arma 3 vyšla v roce 2013 a od té doby se dočkala několika DLC, spousty updatů a datadisku Arma 3: Apex. A s vydáváním placeného i zdarma dostupného obsahu nehodlají vývojáři z Bohemia Interactive přestat, jak potvrdili zveřejněním plánů do budoucna. Ve zkratce připravují hned 5 DLC, které budou postupně vycházet až do roku 2018.

První DLC Jets posílí roli stíhaček. Detaily si zatím vývojáři nechali pro sebe, ale dodali, že vydání tohoto přídavku doplní i zdarma dostupný update, obsahující vylepšení pro radar a senzory. Rozšíření Jets by mělo vyjít někdy v první polovině příštího roku.

Nedlouho poté vyjde DLC s kódovým označením „Orange“, o kterém se kreativní ředitel hry Jay Crowe na webu hry už vůbec nerozpovídal. Naznačil jen, že půjde o zajímavou a unikátní perspektivu bojiště, a že na hře pracuje nedávno otevřené studio Bohemky v Amsterdamu.

Pak přijde řada na zdarma dostupné DLC Malden, kterým chtějí vývojáři oslavit blížící se 16. výroční série, které spadá na 22. června 2017 - někdy kolem tohoto data by se měla do hry dostat nová verze starého známého ostrovu Malden z prvního dílu. Crowe uvedl, že na ostrově bude spousta původních staveb, vegetace a dalších věcí.

zdroj: Archiv

Tac-ops je předposlední plánované DLC, které hru obohatí o „náročnou a autentickou válečnou hratelnost,“ co má ze sandboxu ždímat maximum. Předmětem DLC budou taktické operace, ať už to v kontextu tohoto přídavku znamená cokoliv. To se každopádně dozvíme později, vzhledem k plánovanému vydání na druhou polovinu příštího roku.

Posledním zatím oznámeným DLC nese název Tanks a půjde o přepracování soubojů v obrněných vozidlech a tancích. Vyjde nejdříve na přelomu let 2017 a 2018 a vedle placeného přídavku ho bude doprovázet také update zdarma.

Bohemka v mezičase hodlá vylepšovat základní hru, což v praxi znamená vydání 64 bitové verze, která by se měla ještě letos objevit na vývojářské větvi. Brzy začne také práce na singleplayerové konverzi kooperativní kampaně Apex Protocol, a Tanoa se rozšíří o několik nových ruin a interiérů. Tím to ale nekončí a Crowe potvrdil i probíhající práce na novém enginu Enfusion nebo přesun některých vývojářů na zatím neoznámené nové projekty.

Obecná vize Crowa a celé Bohemky je jasná. Tvůrci chtějí pracovat na nových projektech a zároveň podporovat a dál rozvíjet projekty stávající. V tom jim mají pomoci placená DLC, kdy finanční příjem z nich podpoří jak práci na dalších placených přídavcích, tak možnost vydávat dodatečný obsah a patche zadarmo.

Nejnovější články