Australská Forza Horizon 3 vyjde v září pro Xbox One a Windows 10
zdroj: tisková zpráva

Australská Forza Horizon 3 vyjde v září pro Xbox One a Windows 10

14. 6. 2016 11:45 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Z jižní Evropy se přesouváme do Austrálie, kde už se festivalu hráč jenom neúčastní, ale rovnou jej řídí. Rozloha mapy je dvojnásobně veliká než ve dvojce a s ohledem na topografii zvoleného kontinentu snad není třeba dodávat, že závodit se bude prakticky ve všech myslitelných prostředích. A nejenom prostředích, ale i v dopravních prostředcích – nabídka Forza Horizon 3 by měla čítat přes 350 vozidel od supersportů Lamborghini Centenario po Ford Raptor. A mezitím vším se nachází i trucky nebo buginy.

Tvůrci ze studia Playground se dušují, že Forza Horizon 3 je graficky to nejkrásnější, co kdy stvořili včetně snahy o realistické zachycení vzhledu nebe (!) s pomocí speciální 12K HDR kamery, ale srdce a plíce FH3 tvoří něco jiného – fakt, že se Horizon festivalu neúčastníte, ale řídíte s pomocí prvku s názvem Horizon Blueprint jeho podobu.

V rámci Blueprint můžete upravovat kteroukoli ze stovek předpřipravených závodních událostí a ovlivňovat délku, trať, dobu konání a podmínky účasti. Takto upravenou události si můžete pojmenovat a pak sdílet s přáteli i ostatními hráči. Za absolvování oficiálních i hráči připravených událostí vás čekají stejné odměny na základě pevně stanovených pravidel. Pořád tak bude co dělat, respektive oč závodit.

zdroj: Archiv

Stejným způsobem lze upravovat a vytvářet známé Bucket seznamy s výzvami. S využitím stejných nástrojů, které mají k dispozici designéři, nastavíte podmínky (typ vozu, typ tuningu, volba hudby apod.), pojmenujete výzvu a zvolíte obtížnost tím, že výzvu sami absolvujete. Pak ji můžete poslat kamarádům a sledovat, jak si povedou.

Hlavním cílem jako hráče jako šéfa Horizon festivalu je ale přilákat fanoušky, což obvykle vyžaduje přítomnost těch nejlepších jezdců v podobě drivatarů známých a kamarádů. Všichni je znají z předešlých Forza her, ale ve trojce s nimi lze detailněji pracovat. Když porazíte kamarádova drivatara v závodě, můžete ho zařadit do svého týmu. Na základě jeho výsledků pak získáváte odměny a logicky chcete, aby byly co nejvyšší. Čili si v týmu necháváte jen ty nejlepší drivatary – někteří musí z kola ven, když se jim nedaří. Kamaráda, nekamarád.

Tvůrci od posledně výrazně posílili možnosti úpravy vozidel. V nabídce jsou tak nově i součástky od firem jako Rotiform, Fifteen 52, ADV.1 nebo Rocket Bunny a Liberty Walk. Podobná míra nastavitelnosti se přenáší i do ostatních částí hry včetně hudebního doprovodu. Horizon festival není jenom o závodění, ale i hudbě, čili tvůrci do hry přidali nové rádio stanice – žánry včetně punku, hip hopu a rocku. V praxi to znamená hudbu interpretů od labelů Hospital Records, Epitaph Records, Vagrant Records nebo Future Classic. Pokud vám ale oficiálně nabízená hudba nevyhovuje, můžete si nahrát na OndeDrive vlastní skladby, vytvořit playlisty a skrze stanici Groove Radio si ve hře pouštět vlastní muziku.

Forza Horizon 3 podporuje Xbox Play Anywhere, čili po zakoupení hry můžete hrát na Xbox One i PC s Windows 10. Když si uložíte postup na jedné platformě, můžete s hraním pokračovat na platformě druhé. Podobně bezprahovou filozofii vyznává hra i v přechodu mezi single a multiplayerovým hraním. Všechen singleplayer obsah je dostupný i pro kooperativní hraní až čtyř hráčů s tím, že co-opu můžete kdykoli vyskočit, nebo se do něj zase vrátit.

Významnou součástí Forza Horizon 3 by měly být i komunitní prvky jako třeba aukční dům nebo výloha každého jednotlivého hráče. V aukci mohou hráči prodávat či kupovat vozy a jejich různě upravené varianty s tím, že na základě množství stažení a „lajků“ by neměl být problém rychle vyfiltrovat výtvory nejšikovnějších tvůrců. Každý hráč má navíc k dispozici vlastní výlohu, ve které se může ostatním pochlubit se získanými cenami, nejpovedenějšími tuningovými úpravami apod. Hráči se mohou, stejně jako na sociálních sítích, vzájemně sledovat, a když jejich oblíbené umístí do výlohy něco nového, obdrží upozornění.

Forza Horizon 3 bude zjevně vyznávat stejnou filozofii jako předchozí dva díly – můžete hrát sami, bez postávání v lobby můžete hrát s dalšími hráči v kooperaci nebo s nimi naopak bojovat – třeba v novém módu Flag Rush. Můžete vytvářet kluby, vzájemně se šmírovat, prodávat si auta, vytvářet a sdílet eventy nebo prostě jen tak jezdit rozsáhlým herním světem a nic neřešit.

Forza Horizon 3 bude pro Xbox One a PC s Windows 10 dostupná 27. září, majitelé Ultimate edice se ale v rámci předběžného přístupu vydají na australské silnice už o 4 dny dříve.

Nejnovější články