Bethesda oznamuje trojici Fallout 4 DLC, PC verzi Fallout Shelter a Fallout pro virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Bethesda oznamuje trojici Fallout 4 DLC, PC verzi Fallout Shelter a Fallout pro virtuální realitu

13. 6. 2016 14:13 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Bethesda se během E3 2016 konference nevěnovala jenom hrám chystaným, ale i další podpoře titulů už vydaných. Šéf vývoje v Bethesdě Todd Howard si připravil řadu informací o DLC pro Fallout 4, padla zmínka o VR verzi Fallout 4 a došlo i na oznámení novinek ohledně Fallout Shelter.

Majitele season passu pro Fallout 4 čekají přes léto další – poslední - tři DLC. První vyjde pod názvem Contraptions Workshop už 14. června a nabídne celou řadu užitečných nástrojů k vytváření složitějších výrobních mechanismů. Jde o třeba o třídící mašiny, výtahy, dopravní pásy, držáky zbraní nebo sadu k vytváření nejrůznějších drah.

V červenci vyjde DLC Vault-Tec Workshop, které do hry přidá možnost navrhnout, vybudovat a k obrazu svému vytunit vault, nalákat do něj obyvatele a hrát si na Overseera. Můžete na nich pořádat experimenty nebo se naopak starat o jejich spokojenost budováním stanic různého účelu včetně kadeřnictví nebo centra plastických operací.

zdroj: Archiv

Posledním DLC pro Fallout 4 vůbec by mělo být v srpnu Nuka-World, které nabídne k prozkoumávání a plnění nových questů zbrusu novou oblast. Stejně jako třeba DLC Far Harbor. Nuka World je bývalý zábavní park, ze kterého se stalo místo obsazené Raidery, kde neplatí zákon. Krom questů a zajímavých nových lokalit nabídne DLC také nové zbraně, příšery a všechny další obvyklé DLC propriety.

V rámci season passu dostanou hráči všechen uvedený obsah zdarma, samostatně pak první dvě zmíněná DLC vyjdou na 5 dolarů, Nuka World ovšem na 20 dolarů.

Fallout Shelter pro PC

V Bethesdě navíc myslí i na hráče mobilní hry Fallout Shelter, kterou si doposud stáhlo přes 50 milionů lidí – ostatně, je k dispozici zadarmo. S updatem 1.6 čekají hráče v průběhu července hlavně questy, které by měli plnit do party poskládaní hrdinové. Nový soubojový systém přinese větší kontrolu nad konáním vašich svěřenců (výběr nepřítele, výběr místa útoku apod.) Dále v updatu přibydou i nové postavy, nepřátelé a lokace.

Všechny výše uvedené novinky nabídne i PC verze Fallout Shelter, která vyjde v průběhu července, a bude na stránkách Bethesda.net k dispozici zcela zdarma. Možná maximálně obětujete svůj email, což je férová cena za spoustu potenciálních hodin zábavy.

Fallout 4 VR

Bethesda na E3 prezentuje demo verze Fallout 4 pro virtuální realitu, které by ráda přetvořila v plnohodnotnou hru v horizontu jednoho roku. K vidění je na E3 i neinteraktivní VR procházka prostředím Dooma, ale v případě této povedené střílečky se VR verze spíše očekávat nedá.

Nejnovější články