Česká hra s lovci a dinosaury Claw Hunter vyměnila multiplayer za příběhovou kampaň
zdroj: tisková zpráva

Česká hra s lovci a dinosaury Claw Hunter vyměnila multiplayer za příběhovou kampaň

23. 3. 2017 15:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když jsem v listopadu psal o českém projektu Claw Hunter, mělo jít o multiplayerový titul ve světě, kde najdete jak lidské lovce, tak i dinosaury. Jenže jak šel čas, studio Unidreamers kolem Jiřího Adamce se rozhodlo koncept hry pozměnit a na Kickstarter dorazili s jinou podobou Claw Hunter. Hra bude ryze singleplayerová, příběhová a díky tomu se do ní podívá hned trojice postav, jejichž příběh budete moci sledovat. 

Děj se odehrává na polynéském ostrově Kayvao v 17. století. Jak asi tušíte, na ostrově zůstali naživu dinosauři, kteří se zde nějakým způsobem schovali před globální katastrofou, ať už měla podobu meteoritu nebo špatného počasí. Pro zápletku jsou ale stejně důležité kmeny, které sem posílají za trest a nebo za účelem rituálu členy, kteří se nějak prohřešili proti zvyklostem (a nebo si naopak vytáhli krátkou slámku při losování „kdo je hrdina, který se možná nechá sežrat“).

K tomu druhému typu patří Papahy, mladý lovec, kterého na ostrov vyslal kmen, aby usmířil boha hromu. Kromě něj se ovšem v příběhu objeví další dva hrdinové. Holandský přírodovědec, který cestoval na lodi Východoindické společnosti a samozřejmě ztroskotal. Poslední je šamanka Tavake, která zde žije, dinosaury má ráda a snaží se je uchránit, především od toho, aby se o jejich existenci dozvěděl zbytek světa.

zdroj: Vlastní

Jak vám tvůrci názorně ukáží ve videu ke kickstarterové kampani i v jejím popisu, Claw Hunter je akční adventura, v níž půjde o průzkum, přežití i boj. Počítejte s plížením, šplháním po stromech, bohatým craftingem, ale také možností ochočit si některé dinosaury a třeba na nich i létat. Kromě dinosaurů, kteří často mají chuť na vaše maso v evolučním popisu práce tu mezi vaše protivníky budou patřit i lidé, protože ne každý, kdo byl na ostrov poslaný, hned skončil v dinosauřím žaludku.

Tvůrci jako zdroje své inspirace zmiňují samozřejmě Zdeňka Buriana, Karla Zemana, ale i Jurský park, Ztracený svět a nebo Rapa Nui. Pokud mohu soudit z videa ke Kickstarteru, Claw Hunter nevypadá vůbec špatně. Co ve mně ale vyvolává obavy je částka 800 tisíc dolarů, kterou tvůrci na Kickstarteru chtějí vybrat. Času sice mají ještě dost, ale jde o hodně ambiciozně stanovený cíl, který zatím nevypadá, že by se měl naplnit.

Nejnovější články