České kyberpunkové RPG Dex zamířilo na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

České kyberpunkové RPG Dex zamířilo na Kickstarter

13. 11. 2013 10:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Před rokem vás Petr informoval, že české studio Dreadlocks oznámilo dvourozměrné, krásně stylizované, kyberpunkové RPG Dex. Už na začátku se vyznačovalo pěkně popsaným světem a hlavně obrázky i videi, které dýchají atmosférou. Nyní se Dreadlocks rozhodli vydat na Kickstarter, aby získali finance na další část vývoje hry.

Jasně deklarují, že hru dokončí tak či tak a finance z Kickstarteru půjdou jen na část vývoje. Primárně jde o náklady na distribuci médií s hrou, zaplacení plného dabingu, korekturu a editaci anglických textů od Andyho Wolfendona, zaplacení externistů a najmutí dalších testerů do týmu.

Ostatně, nač vše by peníze šly, si můžete přečíst na stránkách projektu. Dreadlocks navíc chtějí velmi umírněných a rozumných 14 tisíc liber, což je částka naplnitelná a sympatická. Tím spíše, že Dex vypadá opravdu dobře. Kombinuje klasický sidescrolling s kyberpunkovou atmosférou a RPG prvky. Navíc by všechny překážky ve hře měly být řešitelné různými způsoby podle vaší chuti a schopností.

...

K tomu patří i nezbytná součást kyberpunku, tedy kyberprostor pro hackování. Ten bude přítomný ve všech herních lokacích, takže nepůjde jen o jednotlivé minihry, ale kompletní druhou rovinu hry, díky níž půjde problémy řešit skrze hackování. Datum vydání je momentálně stanoveno na červen 2014, ale teoreticky se může ještě měnit. O tom, zda kickstarterovému projektu Dex přispějete, se můžete rozhodnout na stránkách kampaně.

Nejnovější články