Epic zkouší s taktickým RPG Battle Breakers návrat do stylu animáků 80. let
zdroj: tisková zpráva

Epic zkouší s taktickým RPG Battle Breakers návrat do stylu animáků 80. let

28. 2. 2017 14:38 | Novinky | autor: Adam Homola |

Epic Games se vedle jistot nebojí experimentovat. Zatímco firma stále pracuje na Fortnite (tedy snad) a Unreal Tournament, vydá čerstvě oznámenou hru Battle Breakers. Tady ale půjde o poměrně velký úkrok stranou, a to ve všech směrech. Battle Breakers je rychlé taktické RPG se stovkami hrdinů a mimozemskou invazí ohrožující celý svět. Hra stojí na free-to-play systému a kromě mobilů vyjde i na PC.

Battle Breakers běží nepřekvapivě na Unreal Engine 4. Základ hry tvoří čtveřice válečníků, s nimiž budete zabíjet monstra a znovu dobývat své ztracené království. Vývojáři na svém webu tvrdí, že inspirace pro styl pochází z víkendových ranních pohádek z osmdesátých let a z lásky tvůrců k taktickým tahovým RPG hrám.

To je jasně vidět na světě, kde se Battle Breakers odehrává. V první řadě je jasné, že sama hra se příliš vážně nebere. Na výběr budete mít ze stovky hrdinů pestrého vzhledu i charakteru, od ninjů, přes roboty či rytíře, až po mluvící dinosaury.

V takto pestré sestavě se postavíte proti monstrům z vesmíru, kteří infikovali celý svět, a tak máte zajištěno minimálně variabilní prostředí: ledové krajiny, lávová pole, starověké lesy, hory apod. Chybět nebude ani loot, schopnosti pro hrdiny, poklady a další nezbytnosti. Vaši hrdinové nebudou jen střílet či sekat mečem nebo drápy, ale k dispozici jsou i přírodní katastrofy v čele s tsunami, zemětřesením či ohnivou bouří.

zdroj: tisková zpráva

Do toho všeho si budete ještě budovat, zpevňovat a vylepšovat starověkou Sky Tower, jakousi obdobu vaší základny. Battle Breakers zatím datum vydání nemá, ale bude to někdy letos, a to na Android, iOS a PC. Je otázka, do jaké míry Epic Games dokáží překročit hranice stanovené mobilním trhem. Jejich rubačka Infinity Blade ukázala, že studio umí i na mobilních platformách najít něco nového, nevyužitého. Prozatím ale působí Battle Breakers jako velká neznámá a spíše jako hra, která zapadne do stereotypu svých konkurentů.

Pro komunitu bude výhodné, že hra bude podporovat také hraní napříč platformami. Zájemci se mohou do hry předregistrovat na Google Play pro Android a na webu Epicu pro iOS a PC.

Nejnovější články