Installation 01 chce nabídnout multiplayerovou akci ve stylu „the best of Halo"
zdroj: tisková zpráva

Installation 01 chce nabídnout multiplayerovou akci ve stylu „the best of Halo"

25. 8. 2016 10:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fanouškovské projekty velkého rozsahu se většinou týkají konkrétní hry či remaku něčeho staršího. V tomto kontextu je Installation 01 unikátní, protože jejím vzorem není jediná hra, ale celá série Halo. Z té je potřeba odečíst singleplayer, smíchat všechny možné prvky z různých Halo, a pokud se to fanouškům podaří, vznikne zajímavý multiplayerový kočkopes všech Halo her.

Tvůrci, kterých je něco přes 30, a jsou rozeseti po celém světě, se neinspirují u multiplayeru jdné konkrétní Halo hry. Dle svých slov si chtějí vzít to nejlepší z každého dílu, najít správný balanc mezi klasikou a novotami, a vytvořit jakési „best of“ Halo, ovšem s důrazem spíše na klasický styl hraní. Jako Halo 5 se tak Installation 01 zřejmě hrát nebude.

Ve hře tak nebude sprint, thrustery, ani smart scope. Některé z novinek si budete moct zapnout v custom game, nicméně standardní hra se má mnohem více držet kořenů série, které začaly v roce 2001 v Halo: Combat Evolved. Installation 01 bude dostupná zcela zdarma a vývojáři se dušují, že neporušují žádné z podmínek Microsoftu - čistě teoreticky by tak nemělo hrozit pozastavení projektu ze strany držitele značky.

zdroj: Archiv

Tvůrci totiž z žádné z Halo her nic „neukradli“ a kompletně všechno si dělají sami včetně motion capture, všech animací, textur apod. Dokonce ani zbraně nemají být přesnou kopírkou těch dobře známých, ale spíše křížencem mezi klasikou a novým designem. Stejně tak si vývojáři sami řeší síťový kód nebo mapy, jak se můžete přesvědčit na záběrech videa.

Výsledek, který datum vydání zatím nemá, a asi hned tak mít nebude, si pak zahrajete na Windows, Mac i Linux. Pokud se tedy nerozhoupou právníci Microsoftu a projekt nestopnou. K tomu stále může dojít, i když si tvůrci vytváří všechno sami.

Jejich projekt se totiž stále silně „inspiruje“ u značky, která patří Microsoftu. Pomoci by hře ale mohl fakt, že na ní tvůrci nechtějí vydělávat. Vedle traileru se můžete podívat také na první artworky na Imgur, na web tady a na další videa zase u nás.

Nejnovější články